Svensk bryggerihistoria. Öltillverkning under 200 år (ljudbok) av Peter Sandberg
Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Lyssna på smakprov
Peter Sandberg (författare), Håkan Julander (berättare)

Svensk bryggerihistoria. Öltillverkning under 200 år ljudbok

125 kr
När den bayerska lagerölen kom till Sverige vid mitten av 1800-talet blev den snabbt populär. Svenskarnas efterfrågan på öl växte i takt med industrialiseringen. Små bayerska bryggerier etablerades över hela landet – och snart hårdnade konkurrensen om vem som skulle släcka arbetarnas törst. Samtidigt mobiliserade nykterhetsrörelsen ett allt kraftigare motstånd mot rusdrycker. Under 1900-talet f...
Ljudbok 125 kr
E-bok 95 kr

Bokons kunder har även köpt

Författare Peter Sandberg (författare), Håkan Julander (berättare)
Utgiven 5 April 2022
Längd 7:47
Genrer Historia & Arkeologi, Fackböcker
Språk Swedish
Format mp3
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789177898863
När den bayerska lagerölen kom till Sverige vid mitten av 1800-talet blev den snabbt populär. Svenskarnas efterfrågan på öl växte i takt med industrialiseringen. Små bayerska bryggerier etablerades över hela landet – och snart hårdnade konkurrensen om vem som skulle släcka arbetarnas törst. Samtidigt mobiliserade nykterhetsrörelsen ett allt kraftigare motstånd mot rusdrycker. Under 1900-talet fick bryggerinäringen först navigera genom snåriga regleringar, och senare uppleva mellanölets uppgång och fall. Genom uppköp och sammanslagningar under några dramatiska årtionden i mitten av 1900-talet blev bryggeridöden ett faktum och branschen stöptes om på ett radikalt sätt. Peter Sandberg, doktor i ekonomisk historia med bryggerinäringen som specialområde, berättar i Svensk bryggerihistoria om den spännande resan från ölhantverk till storskalig industri. En resa som präglats av konkurrens, karteller och koncentration – men som också har lett fram till dagens växande flora av mikrobryggerier och en mer mångfacetterad ölkultur.