Lägg till önskelistan
    
Vildplockad svamp e-bok
  
  
  
    Pris
    159 kr
  
  
  
  
  
Kan du äta röksvamp och går det att smaksätta glass med rödgul trumpetsvamp? Vilken vildplockad svamp är nästan omöjlig att skilja från tillagad kyckling? Var kan du plocka världens dyraste matsvamp i Sverige och hur kokar du egentligen en hummersoppa utan att använda några skaldjur? Och kanske det viktigaste av allt: Hur gör du den perfekta svamptoasten?
I uppföljaren till succéboken Vildplockat ger Niki Sjölund svar på dessa frågor samtidigt som han inspirerar oss att gå ut i naturen och öp...
  
    E-Bok
    
        159 kr
        Pris
    
    
  
  
    Förlag
    Natur & Kultur
  
  
  
    Utgiven
    20 December 2024
    
  
  
  
  
    Genrer
    
      Naturvetenskap & Teknik, Fackböcker
    
  
  
  
  
    Språk
    Swedish
  
  
    Format
    pdf
  
  
    Kopieringsskydd
    Vattenmärkt
  
  
    ISBN
    9789127171756
  
Kan du äta röksvamp och går det att smaksätta glass med rödgul trumpetsvamp? Vilken vildplockad svamp är nästan omöjlig att skilja från tillagad kyckling? Var kan du plocka världens dyraste matsvamp i Sverige och hur kokar du egentligen en hummersoppa utan att använda några skaldjur? Och kanske det viktigaste av allt: Hur gör du den perfekta svamptoasten?
I uppföljaren till succéboken Vildplockat ger Niki Sjölund svar på dessa frågor samtidigt som han inspirerar oss att gå ut i naturen och öppna ögonen för alla dessa fantastiska råvaror som växer vilt ute i våra skogar, på ängar och fjäll.
I Norden finns det över 10 000 svamparter och ungefär 100 av dessa är goda att äta. I Vildplockad svamp samlar Niki fakta om ett 50-tal favoriter: var de går att hitta, deras specifika kännetecken, smaker och utseenden, eventuella risker för sammanblandning och hur de bäst rensas, förvaras, förädlas och, inte minst, hur du får ut det mesta av din svampskörd genom att se dem som individuella råvaror som alla kräver olika tillagningsmetoder.