Vild iris (e-bok) av Louise Glück
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Läs smakprov
  • Visa inbäddningskod
Louise Glück (författare)

Vild iris e-bok

79 kr
(0)
För Vild iris belönades Louise Glück med Pulitzerpriset och det är en diktsamling som är tydlig i sin visionära poetik, uppdelad i tre delar och tre röster: trädgårdens blommor, den poetiska trädgårdsmästaren och trädgårdens allvetande metafysiska gud. Alla med direkta och krävande röster som fruktar döden såväl som livet och dess förgänglighet. Blommorna fokuserar på vårens ankomst efter vinterns kalla nätter och för trädgårdsmästaren blir skötseln ett sätt att undvika en haltande relation....
E-Bok 79 kr
Författare Louise Glück (författare), Jonas Brun (översättare), Per Bergström (redaktör), Thomas Alm (annat), Per Nergiz Johansson (annat)
Förlag Rámus förlag
Utgiven 23 Oktober 2020
Genrer Lyrik, Skönlitteratur
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789189105126
För Vild iris belönades Louise Glück med Pulitzerpriset och det är en diktsamling som är tydlig i sin visionära poetik, uppdelad i tre delar och tre röster: trädgårdens blommor, den poetiska trädgårdsmästaren och trädgårdens allvetande metafysiska gud. Alla med direkta och krävande röster som fruktar döden såväl som livet och dess förgänglighet. Blommorna fokuserar på vårens ankomst efter vinterns kalla nätter och för trädgårdsmästaren blir skötseln ett sätt att undvika en haltande relation. Rösterna blir till en blick ner i våra egna inre djup och brottas med förtvivlan, döden, återfödsel och ensamhet. Louise Glück är en av den amerikanska lyrikens mest beundrade och uppskattade poeter. 2020 tilldelades hon Tomas Tranströmer-priset och Nobelpriset i litteratur. Vild iris är hennes visionära och Pulitzerprisbelönade genombrottsbok.