Lägg till önskelistan
Gratis smakprov
- Spara till biblioteket
- Läs smakprov
Vänner emellan e-bok
Pris
79 kr
”På kibbutzen är det tänkt att alla ska vara vänner. Men väldigt få är det.”
I Vänner emellan öser Amos Oz ur sina egna erfarenheter om livet på en kibbutz i slutet av 1950-talet. Här möts människor från olika skeden i livet. Det är åtta historier om människor som alla bär på sitt eget öde. Historier om kärlek, längtan och sorg. Och historierna handlar om ensamhet, på det enda stället man inte ska kunna känna sig ensam – kibbutzen. Här finns Zvi Provizor, en pessimistisk och butter träd...
E-Bok
79 kr
Pris
Förlag
Wahlström & Widstrand
Utgiven
3 Oktober 2013
Längd
164 sidor
Genrer
Romaner, Skönlitteratur
Språk
Swedish
Format
epub
Kopieringsskydd
Vattenmärkt
ISBN
9789146224952
”På kibbutzen är det tänkt att alla ska vara vänner. Men väldigt få är det.”
I Vänner emellan öser Amos Oz ur sina egna erfarenheter om livet på en kibbutz i slutet av 1950-talet. Här möts människor från olika skeden i livet. Det är åtta historier om människor som alla bär på sitt eget öde. Historier om kärlek, längtan och sorg. Och historierna handlar om ensamhet, på det enda stället man inte ska kunna känna sig ensam – kibbutzen. Här finns Zvi Provizor, en pessimistisk och butter trädgårdsmästare; Henya Kalish, vars rika broder vill betala för hennes son Yotams studier i Italien, medan Yotam själv bara tänker på hur han ska våga lämna kibbutzen och ge sig ut i världen; och historien om Martin Vandenberg, skomakare och överlevare från Förintelsen, som vigt sitt liv åt världsspråket esperanto. De åtta berättelserna bildar tillsammans ett pärlband av historier som inte bara handlar om enskilda människoöden, utan det blir också en bok om en tid, en plats och en idé om hur vi i humanismens namn skulle arbeta och leva tillsammans, trots olika bakgrunder, olika politiska uppfattningar och olika synsätt på livet.
Amos Oz skildrar i Vänner emellan människors rädsla, deras sorger, förhoppningar och längtan med mjuk hand och stark empati. Han ger oss läsare en hyllning till sitt eget förflutna, eller kanske hågkomster av livet på en kibbutz.