Value Management - skapa värde i projekt, progr
Lägg till önskelistan
Tomas Andersson (författare), Inger Bergman (författare), Lars-Gunnar Ericsson (författare), Olav Björk (författare)

Value Management - skapa värde i projekt, program och projektportföljer e-bok

Pris 729 kr
(0)
Value Management innebär att fokusera på vad som skapar värde och vad det kostar att skapa dessa värden i form av resursinsatser. I den här boken utvecklar författarna vad värde är och hur man kan gå tillväga för att få en aktiv styrning av projekt, program och projektportföljer mot det som skapar värde. - Projekt – skapa värde genom att optimera enskilda projekt och leverera rätt saker - Program – skapa värde genom att tydliggöra hur projekt ska samverka för att nå strategiska mål - Pro...
E-Bok 729 kr Pris
Författare Tomas Andersson (författare), Inger Bergman (författare), Lars-Gunnar Ericsson (författare), Björn Sorkin (annat), Olav Björk (författare)
Förlag SIS Förlag
Utgiven 20 November 2007
Genrer Ekonomi Och Ledarskap, It & Teknologi, Fackböcker
Språk Swedish
Format pdf
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789171627117

Bokons kunder har även köpt

Value Management innebär att fokusera på vad som skapar värde och vad det kostar att skapa dessa värden i form av resursinsatser. I den här boken utvecklar författarna vad värde är och hur man kan gå tillväga för att få en aktiv styrning av projekt, program och projektportföljer mot det som skapar värde. - Projekt – skapa värde genom att optimera enskilda projekt och leverera rätt saker - Program – skapa värde genom att tydliggöra hur projekt ska samverka för att nå strategiska mål - Projektportföljer – skapa värde genom att balansera olika strategiska insatsområden mot omvärldsförändringar, resurstillgång och risknivåer Value Management fokuserar på behovstillfredsställelse och hur resurser disponeras för att tillhandahålla funktioner till kunder. Förhållandet mellan funktion och kostnad är värdet och man kan genom detta jämföra olika alternativ och se vilket som ger högsta kundvärdet. Boken utgår från den svenska standarden SS-EN 12973 Value Management. För att vara effektiv i projekt, program och projektportföljer måste man både skapa ett högt kundvärde och ha en hög produktivitet. Hur vet du att din verksamhet är effektiv?