Lägg till önskelistan
Tjo tjim och en bit mat : om matkultur och folkliga nöjen från förr e-bok
Pris
109 kr
Tjo tjim och en bit mat om matkultur och folkliga nöjen från förr
Så har helger firats i alla tider. Nya traditioner tillkommer vartefter, men den här boken handlar om de gamla från förr, undantaget de kuriösaste som fettisdagskokning av hjärtsäckar fyllda med talg. Men det ska, då som nu, vara primörer till pingst, kräftor i augusti och fågel i november. Och sill; ständigt denna sill.
Utöver en särskild meny har varje storhelg förknippats med både lek och högtid som att spöka och skrämmas...
E-Bok
109 kr
Pris
Förlag
Visto förlag
Utgiven
13 Maj 2020
Genrer
Mat & Dryck, Hälsa, Livsstil, Fritid
Språk
Swedish
Format
pdf
Kopieringsskydd
Vattenmärkt
ISBN
9789178852314
Tjo tjim och en bit mat om matkultur och folkliga nöjen från förr
Så har helger firats i alla tider. Nya traditioner tillkommer vartefter, men den här boken handlar om de gamla från förr, undantaget de kuriösaste som fettisdagskokning av hjärtsäckar fyllda med talg. Men det ska, då som nu, vara primörer till pingst, kräftor i augusti och fågel i november. Och sill; ständigt denna sill.
Utöver en särskild meny har varje storhelg förknippats med både lek och högtid som att spöka och skrämmas, grensla en kvast, ge gåvor och demonstrera mot samhällets orättvisor. Än idag hoppar vi som små grodor runt en blomsterprydd stång, leker tomte i december och raskar över isen på julgransplundringar medan 1:a maj-tåget, i takt med tiden, lite varstans blivit mer av familjefest än protest.
Här blandas skratt och skoj med allvar och det godaste goda.
Väl bekomme!