Tjärven (e-bok) av John Ajvide Lindqvist
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Läs smakprov
  • Visa inbäddningskod
John Ajvide Lindqvist (författare)

Tjärven e-bok

Pris 85 kr
(1)
Det skulle bli en så trevlig midsommarafton. Fyra män och tre kvinnor som gick i samma gymnasieklass anordnar en återträff tjugofem år efter studenten. En snabb båt bär dem till den avlägsna fyrön Tjärven där de ska grilla och dricka öl, prata minnen. Men deras båt tas ifrån dem tillsammans med alla deras mobiltelefoner. Strandsatta på den lilla ön vid gränsen till Ålands hav försöker de göra det bästa av situationen. Alkoholen har de kvar, och blandbandet med Modern Talking. Men det är den s...
E-Bok 85 kr Pris

Bokons kunder har även köpt

Författare John Ajvide Lindqvist (författare)
Förlag Rigmondo
Utgiven 11 Maj 2011
Genrer Science Fiction, Romaner, Deckare, Science Fiction & Fantasy, Skönlitteratur
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789197819220
Det skulle bli en så trevlig midsommarafton. Fyra män och tre kvinnor som gick i samma gymnasieklass anordnar en återträff tjugofem år efter studenten. En snabb båt bär dem till den avlägsna fyrön Tjärven där de ska grilla och dricka öl, prata minnen. Men deras båt tas ifrån dem tillsammans med alla deras mobiltelefoner. Strandsatta på den lilla ön vid gränsen till Ålands hav försöker de göra det bästa av situationen. Alkoholen har de kvar, och blandbandet med Modern Talking. Men det är den speciella dag på året då solen står som högst på himlen. Den dag då de som för evigt fryser kan söka sig till ljuset och värmen. De drunknade stiger upp ur havet. Och de är hungriga. Tjärven är John Ajvide Lindqvists bidrag till genren Överlevnadsskräck. En skoningslös och blodig historia om en grupp människor som kämpar för att klara livhanken mot hopplösa odds. De drunknade är många. De blir flera. Vem eller vilka av de forna klasskamraterna kommer att överleva, och vad är de beredda att göra för att lyckas? Går det att komma in i fyren? Kan man ta sig ifrån ön? Finns det några vapen? Eller kommer midsommardagens löpsedlar att lyda: ”Zombiemassaker i skärgårdsparadis”
Betingelser for brukergenerert innhold Skriv din egen recension

Inte lika bra som de andra Lindqvistböckerna.

Jag har sett framemot att läsa den här länge och till slut så köpte jag den. Den ska handla om zombier i skärdgårdsmiljö. En sån där handling som är typisk Lindqvist och som han i vanliga fall gör riktigt bra. I det här fallet når det inte riktigt ända fram till mig. Jag vet inte varför men jag blir inte lika skrämd som jag har blivit tidigare. Inte heller får jag samma obehagskänslor som jag fick efter Lilla stjärna och Låt den rätte komma in. Huvudpersonerna kommer jag inte så nära som jag vill. Amalthea som beskriver Tjärven som fyrön i Pappan och havet av Tove Jansson är den jag finner mest intressant. Jag gillar även att Lindqvist fortsätter på mumintemat och låter Amalthea förknippa den analkande faran med att Mårran kommer. Visst är det stundtals läskigt. Första gången de ser sjöräddningsmannen är krypande obehagligt. Sedan tycker jag att slutet var bra. När kommer nästa bok, Lindqvist? Tur att jag fortfarande har en kvar oläst i bokhyllan!