Tänk om ... Seriösa vetenskapliga svar på absur
Lägg till önskelistan
Randall Munroe (författare), Gabriel Setterborg (författare)

Tänk om ... Seriösa vetenskapliga svar på absurda hypotetiska frågor e-bok

Pris 145 kr
(2)
Miljontals människor besöker varje vecka xkcd.com för att ta del av Randall Munroes nätserie. Munroes streckgubbar som funderar på vetenskap, teknologi, språk och kärlek (bland mycket annat) har blivit omåttligt populära, och lika uppskattade är hans svar på läsarnas mest absurda frågor. – Från vilken höjd behöver man släppa en köttbit för att den ska vara färdiggrillad när den når marken? – Kan man använda uppochnervända kulsprutor som en jetpack? – Går det att bygga en bro av Lego över Atl...
E-Bok 145 kr Pris

Bokons kunder har även köpt

Författare Randall Munroe (författare), Gabriel Setterborg (författare), Gösta Svenn (översättare), Helena Sjöstrand Svenn (översättare)
Förlag Volante
Utgiven 3 December 2014
Genrer Naturvetenskap & Teknik, Humor, Fackböcker, Skönlitteratur
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789187419607
Miljontals människor besöker varje vecka xkcd.com för att ta del av Randall Munroes nätserie. Munroes streckgubbar som funderar på vetenskap, teknologi, språk och kärlek (bland mycket annat) har blivit omåttligt populära, och lika uppskattade är hans svar på läsarnas mest absurda frågor. – Från vilken höjd behöver man släppa en köttbit för att den ska vara färdiggrillad när den når marken? – Kan man använda uppochnervända kulsprutor som en jetpack? – Går det att bygga en bro av Lego över Atlanten? I jakten på svar använder Munroe avancerade datorsimuleringar, gräver djupt i militära arkiv, pratar med kärnkraftstekniker, analyserar Star Wars-filmerna med ett stoppur, ringer sin mamma och bildgooglar djur. Munroes svar är precisa och underhållande när han förklarar allt ifrån möjligheten att hitta en eventuell själsfrände, till de många hemska sätt du kan dö på om du blandar alla grundämnen. "Underbar! Randall Munroe måste vara världens näst roligaste vetenskapskomiker." Jesper Rönndahl, vetenskapskomiker och programledare för Institutet i P3 Randall Munroe var tidigare anställd vid amerikanska NASA. Han fick nyligen en asteroid uppkallad efter sig Munroe 4942 som är stor nog att orsaka en massiv katastrof om den skulle krocka med jorden. Tänk om … har blivit en global succé och ges ut i fler än 30 länder.