Svenskarna och deras fäder de senaste 11 000 år
Lägg till önskelistan
Karin Bojs (författare), Peter Sjölund (författare)

Svenskarna och deras fäder de senaste 11 000 åren e-bok

69 kr
(1)
Utnämnd till "Årets bok om svensk historia 2016" av Nättidningen Svensk Historia Först befolkades nuvarande Sverige av stenåldersjägare. Efter några tusen år anslöt bönderna. Det har DNA-tekniken nyligen lärt oss. Men bara några få procent av nu levande svenska män kan spåra sina fädernelinjer till de första jägarna och de första bönderna. De allra flesta – runt 80 procent – härstammar från ett fåtal mäktiga män som kom hit i samband med bronsåldern.När vi lägger ihop DNA-resultat från profe...
E-Bok 69 kr
Författare Karin Bojs (författare), Eva Lindeberg (annat), Peter Sjölund (författare)
Utgiven 4 November 2016
Längd 234 sidor
Genrer Historia & Arkeologi, Fackböcker
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789100167561
Utnämnd till "Årets bok om svensk historia 2016" av Nättidningen Svensk Historia Först befolkades nuvarande Sverige av stenåldersjägare. Efter några tusen år anslöt bönderna. Det har DNA-tekniken nyligen lärt oss. Men bara några få procent av nu levande svenska män kan spåra sina fädernelinjer till de första jägarna och de första bönderna. De allra flesta – runt 80 procent – härstammar från ett fåtal mäktiga män som kom hit i samband med bronsåldern.När vi lägger ihop DNA-resultat från professionella forskare och släktforskande privatpersoner, framträder en ny bild av Sveriges historia. En mycket finkalibrerad bild, där de flesta svenska män kan hitta sina egna linjer i det stora gemensamma släktträdet. Svenskarna och deras fäder – de senaste 10 000 åren borrar vidare efter Karin Bojs Augustprisbelönade Min europeiska familj - de senaste 54 000 åren och Peter Sjölunds populära Släktforska med DNA.
Betingelser for brukergenerert innhold Skriv din egen recension

Strålande!

Denna bok har gjort mig intresserad av både släktforskning, historia och genetik på ett helt nytt sätt. Mycket bra skriven och ger ett sammanhang för hela vår historia och svenskarnas ursprung på ett fantastiskt sätt utan att bli politiserade. Jag läste den först för ett år sedan och det är en av få böcker jag har läst två gånger.