Svensk sprit : Groggar, bål & cocktails (e-bok)
Lägg till önskelistan
Emil Åreng (författare)

Svensk sprit : Groggar, bål & cocktails e-bok

Pris 155 kr
(0)
Sverige har lyckats bli ett spritland att räkna med och både stora och små svenska destillerier har nu hamnat i det internationella rampljuset. I den här boken ger sig Emil Åreng, en av landets bästa bartenders, ut på en resa genom landet för att blanda klassiska cocktails, styva groggar och helt nya drinkar på enbart svensk sprit och svenska ingredienser. ”De 15 senaste åren har vi bartenders i Sverige gjort klassiska cocktails från grunden samtidigt som vi rest runt jorden för att hitta ny...
E-Bok 155 kr Pris

Bokons kunder har även köpt

Författare Emil Åreng (författare), Jonas Cramby (annat)
Förlag Natur & Kultur
Utgiven 29 Augusti 2025
Genrer Mat & Dryck, Hälsa, Livsstil, Fritid
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789127186897
Sverige har lyckats bli ett spritland att räkna med och både stora och små svenska destillerier har nu hamnat i det internationella rampljuset. I den här boken ger sig Emil Åreng, en av landets bästa bartenders, ut på en resa genom landet för att blanda klassiska cocktails, styva groggar och helt nya drinkar på enbart svensk sprit och svenska ingredienser. ”De 15 senaste åren har vi bartenders i Sverige gjort klassiska cocktails från grunden samtidigt som vi rest runt jorden för att hitta ny sprit, nya tekniker och annorlunda ingredienser för att ge gästerna nya upplevelser – men har vi verkligen gett Sverige en chans?” frågar sig Emil som driver Facit bar i Umeå och som uteslutande jobbar svenskt. Följ med till de bästa svenska destillerierna och grotta ner dig i nya sätt att blanda cocktails på med ledord som spritigt & stökigt, syrligt & fräscht, sött, bål och drinkar med lite alkohol. Lär dig rätt handgrepp och teknikerna som inte går att vara utan, och få tips på smarta genvägar – som gör att du kan blanda bra drinkar hemma utan att behöva köpa en hel bar. Emil Åreng är en prisbelönt bartender med 20 års erfarenhet. Han är dryckesredaktör på Café, har startat legendariska baren Open/Closed, varit kreativ ledare för Cadierbaren på Grand Hotel i Stockholm och nu senast grundat Facit Bar i Umeå.