Svensk kvinna : Kulturhistoriska tidsmålningar
Lägg till önskelistan
Alice (författare), Alice Lyttkens (författare)

Svensk kvinna : Kulturhistoriska tidsmålningar i ord och bild e-bok

65 kr
(0)
”Tiden var icke blödighetens och dagdrömmeriets, icke heller enbart den djärva handlingens och hjältemodets utan även råhetens och nävrättens, och vikingens kvinna, vars värde senare tider så gärna velat antingen överdriva eller förringa, var självfallet ett barn av sin tid: motståndskraftig, duglig, osentimental och hårdhamrad. När det gällde ättens välfärd och ära offrade hon vad som helst – till och med livet. När hon offrade, gjorde hon det utan klagan. Orden var få och obetydligt nötta.”...
65 kr
Författare Alice (författare), Alice Lyttkens (författare), Bastion Studio (annat), Bastion Studio Lab (annat), Bastion Studio Lab (annat)
Utgiven 2 Juni 2016
Längd 715 sidor
Genrer Historia & Arkeologi, Fackböcker
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789100151720
”Tiden var icke blödighetens och dagdrömmeriets, icke heller enbart den djärva handlingens och hjältemodets utan även råhetens och nävrättens, och vikingens kvinna, vars värde senare tider så gärna velat antingen överdriva eller förringa, var självfallet ett barn av sin tid: motståndskraftig, duglig, osentimental och hårdhamrad. När det gällde ättens välfärd och ära offrade hon vad som helst – till och med livet. När hon offrade, gjorde hon det utan klagan. Orden var få och obetydligt nötta.” Alice Lyttkens, 1897-1991, var en av 1900-talets mest populära författare och en tidig feministisk författare i Sverige. Svensk kvinna utkom för första gången 1941 och i den skriver Alice Lyttkens om den svenska kvinnans kulturhistoria, från forntiden fram till 1920-talet.