Spader dam och andra berättelser (e-bok) av Ale
Lägg till önskelistan
Alexander Pusjkin (författare)

Spader dam och andra berättelser (Norstedts klassiker) e-bok

Pris 49 kr
(0)
»En afton spelade man kort hos kavallerigardes­officer Narumov. Den långa vinternatten försvann omärkligt.« Titelberättelsen i Spader dam och andra noveller (1834) är egentligen bara en fantastisk anekdot men kring den bygger Pusjkin upp en suggestiv Petersburgsstämning och antyder några intressanta människoöden. Det har sagts att Gogols «Kappan« – genom sin sociala medkänsla och storstadsproblematik – blev den stora utgångspunkten för rysk 1800-talslitteratur, men detsamma kan med full rätt...
E-Bok 49 kr Pris

Bokons kunder har även köpt

Författare E. von Sabsay (översättare), C. Sterzel (översättare), Alexander Pusjkin (författare), Manja Benkow (översättare)
Förlag Norstedts
Utgiven 25 Februari 2015
Genrer Noveller, Romaner, Skönlitteratur
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789113058825
»En afton spelade man kort hos kavallerigardes­officer Narumov. Den långa vinternatten försvann omärkligt.« Titelberättelsen i Spader dam och andra noveller (1834) är egentligen bara en fantastisk anekdot men kring den bygger Pusjkin upp en suggestiv Petersburgsstämning och antyder några intressanta människoöden. Det har sagts att Gogols «Kappan« – genom sin sociala medkänsla och storstadsproblematik – blev den stora utgångspunkten för rysk 1800-talslitteratur, men detsamma kan med full rätt också sägas om Pusjkins berättelse. Aleksandr Pusjkin (1799–1837) kan sägas ha inlett den moderna ryska litteraturen. Han fortsatte moderniseringen av det ryska litteraturspråket efter franskt mönster och den psykologiska realism som gjorde rysk 1800-talslittteratur så berömd finns redan här antydd. Men framför allt var det Pusjkins stil som blev ett viktigt mönster. I motsats till Gogols mer subjektiva och expressiva är den stram, knapp och behärskad: inte ett ord tycks här gå att ändra.