Lägg till önskelistan
    
Smakens makt e-bok
  
  
  
    Pris
    65 kr
  
  
  
  
  
Varför äter och dricker vi som vi gör? Varför älskar vi att äta, men ser ner på smaken? Hur mycket av vår doft och smak är objektiv respektive subjektiv? 
I Smakens makt betraktar Per Styregård vår tids ätande och drickande ur ett kulturellt och filosofiskt perspektiv. Genom att hämta inspiration från filosofin, mytologin och vetenskapen reder han ut aktuella frågor kring matens roll i våra liv och beskriver insiktsfullt de utmaningar som matkulturen står inför. Från egna matupplevelser på n...
  
    E-Bok
    
        65 kr
        Pris
    
    
  
  
    Förlag
    Mondial
  
  
  
    Utgiven
    19 Augusti 2019
    
  
  
  
  
    Genrer
    
      Mat & Dryck, Hälsa, Livsstil, Fritid
    
  
  
  
  
    Språk
    Swedish
  
  
    Format
    epub
  
  
    Kopieringsskydd
    Vattenmärkt
  
  
    ISBN
    9789188919441
  
Varför äter och dricker vi som vi gör? Varför älskar vi att äta, men ser ner på smaken? Hur mycket av vår doft och smak är objektiv respektive subjektiv? 
I Smakens makt betraktar Per Styregård vår tids ätande och drickande ur ett kulturellt och filosofiskt perspektiv. Genom att hämta inspiration från filosofin, mytologin och vetenskapen reder han ut aktuella frågor kring matens roll i våra liv och beskriver insiktsfullt de utmaningar som matkulturen står inför. Från egna matupplevelser på några av världens bästa restauranger, till streetfood som gett bränsle åt revolutioner och dignande julbord, guidar Styregård vår resa genom smakens värld och ger oss nya vinklar på de begrepp som formar vår matkultur idag.
PER STYREGÅRD är journalist och föreläsare, med specialistkunskap inom mat och dryck. Han är matskribent för Dagens Industri och har grundat den gastronomiska debattscenen Skafferiet. Per är också Food Workshop Manager på Openlab, där han driver projekt inom mat och hållbarhet, och är också programledare för podden Matlaboratoriet. Han har varit chefredaktör för Gourmet och White Guide.