Skurkens dans (e-bok) av Fiston Mwanza Mujila
Lägg till önskelistan
Fiston Mwanza Mujila (författare)

Skurkens dans e-bok

Pris 89 kr
(0)
I Zaire rasar både inbördeskrig och gruvor. Över den från kolonialtiden ärvda gränsen till Angola flyttas såväl diamanter som de zairier som gräver fram dem i gruvorna, beskyddade av den gudomliga Tshiamuena. I Lubumbashi målas de officiella byggnaderna om i olika färger beroende på vem som har makten, trots att gatorna egentligen tillhör de hemlösa barnen som Sanza och Le Blanc. I Lubumbashi ligger också baren Festens mambo där det dansas rumba till Skurkens dans. I myllret möts lycksökare,...
E-Bok 89 kr Pris

Bokons kunder har även köpt

Författare Fiston Mwanza Mujila (författare), Per Bergström (redaktör), Elin Svahn (översättare), Kajsa Sundin (annat), Thomas Alm (annat)
Förlag Rámus förlag
Utgiven 3 December 2021
Genrer Romaner, Skönlitteratur
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789189105324
I Zaire rasar både inbördeskrig och gruvor. Över den från kolonialtiden ärvda gränsen till Angola flyttas såväl diamanter som de zairier som gräver fram dem i gruvorna, beskyddade av den gudomliga Tshiamuena. I Lubumbashi målas de officiella byggnaderna om i olika färger beroende på vem som har makten, trots att gatorna egentligen tillhör de hemlösa barnen som Sanza och Le Blanc. I Lubumbashi ligger också baren Festens mambo där det dansas rumba till Skurkens dans. I myllret möts lycksökare, kolonisatörer, gruvarbetare, hemlig polis och den österrikiska författaren Franz Baumgartner med en väska fylld av ord. Drömmarna rinner bort med ölen och musiken ger rytm till våldet och det politiska spelet i en malström av galenskap.  I Skurkens dans skildrar Fiston Mwanza Mujila människorna som gör vad de kan för att överleva i en omgivning präglad av konflikter, diktatorers maktbegär och kolonialismens arv.