Skildring av Inglinge hög på 1800-talet (e-bok)
Lägg till önskelistan
Herman Hofberg (författare), Carl Georg Brunius (författare), Oscar Almgren (författare), Per Emanuel Bergstrand (författare), Nils Henrik Sjöborg (författare)

Skildring av Inglinge hög på 1800-talet e-bok

29 kr
(0)
Ett av Sveriges mest fascinerande fornminnen är storhögen Inglinge hög utanför Växjö i Småland. Uppe på en gravhög finns en rest sten och ett unikt stenklot med dekorationer. De båda stenarna är placerade så att de bildar något som liknar en tron. Eftersom det i området runt fornminnet finns många platser som har kunglig anknytning så finns det flera teorier om att stenklotet användes av de lokala makthavarna. I den här e-boken har vi samlat många av de texter som skrevs om Inglinge hög...
29 kr
Författare Mikael Jägerbrand (redaktör), Herman Hofberg (författare), Carl Georg Brunius (författare), Oscar Almgren (författare), Per Emanuel Bergstrand (författare), Nils Henrik Sjöborg (författare)
Utgiven 11 April 2016
Genrer Historia & Arkeologi, Fackböcker
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Adobe DRM
ISBN 9789176771600
Ett av Sveriges mest fascinerande fornminnen är storhögen Inglinge hög utanför Växjö i Småland. Uppe på en gravhög finns en rest sten och ett unikt stenklot med dekorationer. De båda stenarna är placerade så att de bildar något som liknar en tron. Eftersom det i området runt fornminnet finns många platser som har kunglig anknytning så finns det flera teorier om att stenklotet användes av de lokala makthavarna. I den här e-boken har vi samlat många av de texter som skrevs om Inglinge hög under 1800-talet. Den äldsta texten är publicerad redan 1815 och de övriga både under 1850-, 1870- och 1880-talet. Författarna är bland annat fornforskarna C G Brunius, Herman Hofberg, Oscar Almgren och N H Sjöborg. Eftersom den här texten skrevs på 1800-talet så innehåller den mått, ord och personer som inte är så bekanta i dag. Därför har vi kompletterat originaltexten med en kortfattad ordlista.