Simma med hajar (e-bok) av Joris Luyendijk
Lägg till önskelistan
Joris Luyendijk (författare)

Simma med hajar e-bok

Pris 129 kr
(0)
Finansvärlden betraktas ofta som en fullständigt cynisk bransch. Krassa börsanalytiker och hedgefondmäklare har blivit sinnebilden för en banksektor helt igenom präglad av girighet. Men är finansbranschen verkligen ond? Har bankmänniskor något annat för ögonen än egen vinning? Och har de ändrat kurs sedan finanskrisen 2008, eller är det bara en tidsfråga innan världens ekonomier än en gång börjar falla som dominobrickor? Journalisten Joris Luyendijk ägnade två år åt att försöka förstå London...
E-Bok 129 kr Pris

Bokons kunder har även köpt

Författare Joris Luyendijk (författare)
Förlag Natur & Kultur
Utgiven 12 Januari 2016
Längd 236 sidor
Genrer Ekonomi Och Ledarskap, Fackböcker
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789127146846
Finansvärlden betraktas ofta som en fullständigt cynisk bransch. Krassa börsanalytiker och hedgefondmäklare har blivit sinnebilden för en banksektor helt igenom präglad av girighet. Men är finansbranschen verkligen ond? Har bankmänniskor något annat för ögonen än egen vinning? Och har de ändrat kurs sedan finanskrisen 2008, eller är det bara en tidsfråga innan världens ekonomier än en gång börjar falla som dominobrickor? Journalisten Joris Luyendijk ägnade två år åt att försöka förstå Londons mytomspunna och hårt kritiserade bankvärld. Till en början visste han lika lite som de flesta av oss, alltså nästan ingenting, men steg för steg tog han sig djupare in i finanskvarterens slutna universum. Det han lärde sig var både fascinerande och djupt oroande. Simma med hajar är en resa rakt in i finanselitens mörka hjärta – en vass och underhållande skildring av bankdistriktens skamlösa lyxlirare och dess visselblåsare. När man inser att bankerna idag, trots alla larmsignaler, har en enorm makt att forma våra liv riskerar skrattet att sätta sig i halsen. Joris Luyendijks bok hyllades när den kom ut i Nederländerna som en lyhörd, nyfiken och rolig skildring av en ofta utskälld bransch. Nu kommer boken på svenska med förord av Svenska Dagbladets ekonomireporter Andreas Cervenka. Joris Luyendijk (född 1971) är journalist och författare till fem böcker. Han har tidigare varit korrespondent i Egypten och Libanon. Efter finanskrisen 2008 var han baserad i London och skrev där om bankvärlden, bland annat för The Guardian. Simma med hajar är hans första bok på Natur & Kultur.
Betingelser for brukergenerert innhold Skriv din egen recension

Objektiv analys

Jag gillar att han beskriver bankvärlden som den är. Inga påhittade psykotyper som arbetar på bankerna utan vanligt folk. Ändå arbetar de ändå med nåt som de inte kan kontrollera.