Sherlock Holmes: Brons gåta (e-bok) av Arthur C
Lägg till önskelistan
Arthur Conan Doyle (författare)

Sherlock Holmes: Brons gåta (Klassiska deckare #34) e-bok

29 kr
(0)
När frun till Neil Gibson, en av världens rikaste och mest hänsynslösa affärsmän, blir mördad kommer han till Sherlock Holmes för att få hjälp. Men det tar bara några minuter för privatdetektiven att förstå att miljonären Gibson inte talar sanning och han skickar iväg honom.   Det här är ett av de märkligaste fallen för Sherlock Holmes och hans kollega doktor Watson. Den här berättelsen skrevs av författaren Arthur Conan Doyle, (1859–1930), och publicerades första gången på engelska år 19...
29 kr
Författare Arthur Conan Doyle (författare), Mikael Jägerbrand (medförfattare), Märta Lindqvist (översättare), Hanna Flygare (översättare)
Utgiven 11 Mars 2016
Genrer Deckare
Del i serie 34
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Adobe DRM
ISBN 9789176771020
När frun till Neil Gibson, en av världens rikaste och mest hänsynslösa affärsmän, blir mördad kommer han till Sherlock Holmes för att få hjälp. Men det tar bara några minuter för privatdetektiven att förstå att miljonären Gibson inte talar sanning och han skickar iväg honom.   Det här är ett av de märkligaste fallen för Sherlock Holmes och hans kollega doktor Watson. Den här berättelsen skrevs av författaren Arthur Conan Doyle, (1859–1930), och publicerades första gången på engelska år 1922 med titeln ”The Problem of Thor Bridge”. Arthur Conan Doyle var ursprungligen läkare och skapade rollfigurerna Sherlock Holmes och doktor Watson med några av sina kollegor och lärare som förebilder.      Den här översättningen till svenska publicerades år 1923 och gjordes av Hanna Flygare (1843–1925) samt Märta Lindqvist (1888–1939). Hanna Flygare var en av 1900-talets flitigaste översättare med över 200 titlar. Märta Lindqvist var framför allt känd som kolumnist i Svenska Dagbladet. Men hon var också en flitig översättare med både norske Knut Hamsun och berättelserna om Arsène Lupin på sin meritlista.