Sharmilas öde. En kamp mot sexslaveri i Nepal (
Lägg till önskelistan
Eva Holmberg Tedert (författare), Ingela Östlund (författare)

Sharmilas öde. En kamp mot sexslaveri i Nepal e-bok

89 kr
(0)
Varje år försvinner tusentals flickor och kvinnor från Nepal som luras in i den organiserade människohandeln och säljs som slavar främst till sex industrin. Den här boken innehåller autentiska berättelser från kvinnor i Nepal som sålts till bordeller eller till slavarbete oftast redan som barn, och som blivit fria. Den handlar också om en svensk kvinnas kamp i Nepal att rädda fattiga flickor från risken att bli sålda. Den handlar om varför Nepal blivit en av världens stora leverantörer av fli...
E-Bok 89 kr
Författare Eva Holmberg Tedert (författare), Ingela Östlund (författare), Ingela Östlund (annat), Nadja Östlund Groop (annat), Toby Maudsley (annat), Hari Bahadur Tamang (annat), Bimal Dhamala (annat)
Förlag Bookea
Utgiven 24 September 2021
Genrer Samhälle Och Politik, Fackböcker
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789189468160
Varje år försvinner tusentals flickor och kvinnor från Nepal som luras in i den organiserade människohandeln och säljs som slavar främst till sex industrin. Den här boken innehåller autentiska berättelser från kvinnor i Nepal som sålts till bordeller eller till slavarbete oftast redan som barn, och som blivit fria. Den handlar också om en svensk kvinnas kamp i Nepal att rädda fattiga flickor från risken att bli sålda. Den handlar om varför Nepal blivit en av världens stora leverantörer av flickor och kvinnor till sexindustrin. Bakomliggande orsaker som fattigdom, bristande lagstiftning och kulturella faktorer belyses. Likaså beskrivs vad världssamfundet gör för att bekämpa trafficking, den tredje största brottsligheten i världen efter drog- och vapen handeln.   Eva Holmberg Tedert har i mer än 10 år arbe-tat ideellt med att fånga upp barn från gatorna i Kathmandu innan människohandlarna gör det. Eva arbetar också med att skapa möjligheter till självförsörjning i fattiga byar för att barn inte ska bli sålda. Ingela Östlund är journalist och har arbetat på Sveriges Television och Sveriges Radio cirka 25 år och gjort tre tv- dokumentärer. Idag är hon frilansjournalist och författare på Nadino Media.  Författarna har bildat den ideella organisationen Combat Trafficking för att sprida information om och väcka opinion mot trafficking och sexslaveri.