Samlade noveller (e-bok) av Virginia Woolf
Lägg till önskelistan
Virginia Woolf (författare)

Samlade noveller (Modernista klassiker) e-bok

119 kr
(0)
Ett av världslitteraturens viktigaste författarskap i tillblivelse. När Virginia Woolfs Samlade noveller och prosaskisser kom ut 1985 var det första gången så många som 17 av texterna publicerades. Det kom volymen att garanteras en plats i en framtida Woolf-kanon. De äldsta är så tidiga som från 1906; de senaste hade hon nyligen författat vid sin död 1941. Tillsammans med klassiska Woolf-noveller som »Kew Gardens« och »The Mark on the Wall« finns här prosaskisser som visar ett av världslitte...
119 kr
Författare Lars Sundh (annat), Josefin Holmström (medförfattare), Virginia Woolf (författare), Henrik Petersen (redaktör), Pietro Maglio (redaktör), Margareta Ekström (översättare)
Förlag Modernista
Utgiven 1 Mars 2016
Genrer Noveller, Skönlitteratur
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789176451137
Ett av världslitteraturens viktigaste författarskap i tillblivelse. När Virginia Woolfs Samlade noveller och prosaskisser kom ut 1985 var det första gången så många som 17 av texterna publicerades. Det kom volymen att garanteras en plats i en framtida Woolf-kanon. De äldsta är så tidiga som från 1906; de senaste hade hon nyligen författat vid sin död 1941. Tillsammans med klassiska Woolf-noveller som »Kew Gardens« och »The Mark on the Wall« finns här prosaskisser som visar ett av världslitteraturens viktigaste författarskap i tillblivelse. Teman som återkommer i de stora romanerna prövas här för första gången. Läsaren följer kronologiskt utvecklingen av Woolfs unika stil; medvetandeströmmen som blev tongivande för hela den modernistiska eran. Margareta Ekströms översättning har försetts med ett nyskrivet förord av Josefin Holmström, kritiker och forskare i engelsk litteratur.