Samer - Om Nordmalingdomen och om ett urfolks r
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Läs smakprov
  • Visa inbäddningskod
Bo Andersson (red.) (författare)

Samer - Om Nordmalingdomen och om ett urfolks rättigheter och identitet e-bok

Pris 39 kr
(0)
Med Nordmalingdomen i Högsta Domstolen 2011 har vi ett nytt märkesår i svensk historia. För första gången gick en rättslig process de svenska samernas väg. Det svenska urfolket fick rätt i sak och ärendet gick ända upp i högsta instans. I den här boken beskrivs den juridiska processen av de advokater som företrädde samerna, och den processen får bilda utgångspunkt för en exposé över samernas rättigheter och identitet. Författarna är sprungna ur skilda vetenskapliga ämnesområden. De bidrar med...
E-Bok 39 kr Pris

Bokons kunder har även köpt

Författare Bo Andersson (redaktör), Bo Claesson (redaktör), Karl Larsson (redaktör), Rolf Sjölin (redaktör), Bo Andersson (red.) (författare)
Förlag Recito Förlag
Utgiven 11 December 2013
Genrer Samhälle Och Politik, Fackböcker
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789175175034
Med Nordmalingdomen i Högsta Domstolen 2011 har vi ett nytt märkesår i svensk historia. För första gången gick en rättslig process de svenska samernas väg. Det svenska urfolket fick rätt i sak och ärendet gick ända upp i högsta instans. I den här boken beskrivs den juridiska processen av de advokater som företrädde samerna, och den processen får bilda utgångspunkt för en exposé över samernas rättigheter och identitet. Författarna är sprungna ur skilda vetenskapliga ämnesområden. De bidrar med sina olika erfarenheter, kunskaper och tillhörigheter. Såväl samer som icke-samer kommer till tals. Det som förenar författarna är övertygelsen om att vårt urfolk utgör en omistlig del av vårt svenska samhälle och av vår historia. En insikt som bokens samtliga författare har gemensam är, att allt som har med människor att göra - särskilt deras samhällen, kulturer och inbördes förhållanden - handlar om relationer människor emellan. Och i dessa relationsmönster är det en ständig och ofrånkomlig uppgift att lyfta fram maktförhållanden av skilda slag. För, som Foucault uttryckt det: «Vi lever ju alla i ett maktens hav».