Revolution i Egypten (e-bok) av Mattias Gardell
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Läs smakprov
  • Visa inbäddningskod
Mattias Gardell (författare), Jan Hjärpe (författare), Per Björklund (författare), Bitte Hammargren (författare)

Revolution i Egypten e-bok

Pris 185 kr
(0)
När 26-årige tunisiern Mohamed Bouazizi satte eld på sig själv i protest mot regimen blev det den gnista som tände en våg av revolutioner och upplopp i arabvärlden. Den tunisiska diktaturen föll snabbt och världens ögon riktades mot det egyptiska folkets kamp för att fälla Mubaraks regim. Miljoner människor i Kairo, Alexandria och Suez visade att de var beredda att satsa allt. Journalisten Bitte Hammargren befann sig på Tahrir-torget i Kairo när Mubaraks betalda pöbel gick till attack m...
E-Bok 185 kr Pris

Bokons kunder har även köpt

Författare Mattias Gardell (författare), Jan Hjärpe (författare), Per Björklund (författare), Bitte Hammargren (författare)
Förlag Leopard förlag
Utgiven 25 Mars 2011
Genrer Samhälle Och Politik, Fackböcker
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789173433693
När 26-årige tunisiern Mohamed Bouazizi satte eld på sig själv i protest mot regimen blev det den gnista som tände en våg av revolutioner och upplopp i arabvärlden. Den tunisiska diktaturen föll snabbt och världens ögon riktades mot det egyptiska folkets kamp för att fälla Mubaraks regim. Miljoner människor i Kairo, Alexandria och Suez visade att de var beredda att satsa allt. Journalisten Bitte Hammargren befann sig på Tahrir-torget i Kairo när Mubaraks betalda pöbel gick till attack mot demonstranterna. Hon skildrar den egyptiska revolutionen dag för dag och vad som kan ske efter Mubarak.    Professor Mattias Gardell skriver om Det muslimska brödraskapet, vilken roll rörelsen spelade under upproret och vilken politik man står för.    Journalisten Per Björklund berättar om den politiska, fackliga och ekonomiska kamp som pågått under lång tid i Egypten och beredde väg för den massrörelse som fällde Mubarak.    Professor Jan Hjärpe ger en bakgrund till de senaste årens utveckling i arabvärlden och lyfter fram de folkliga radikala krafter som lagt grunden för mer genomgripande förändringar.