Renovräkt! : Hyresvärdars makt(spel) och hur du
Lägg till önskelistan
Dominika Polanska (författare), Sarah Degerhammar (författare), Åse Richard (författare)

Renovräkt! : Hyresvärdars makt(spel) och hur du tar striden e-bok

79 kr
(0)
Känner du dig överkörd av din hyresvärd? Har hyran rakat i höjden efter en renovering? Skulle du vilja säga ifrån, och stå upp för det som hemmet ska vara – en rättighet? Renovräkningar, kraftiga hyreshöjningar i samband renoveringar som tvingar boende att flytta, blir allt vanligare i Sverige. Men de drabbades egna erfarenheter saknas i den allmänna debatten. I handboken Renovräkt kartläggs 18 härskartekniker som fastighetsägare använder för att driva igenom sin vilja. Men här samlas också...
79 kr
Författare Dominika Polanska (författare), Sarah Degerhammar (författare), Åse Richard (författare), Ruhani (illustratör)
Förlag Verbal förlag
Utgiven 11 April 2019
Genrer Samhälle Och Politik, Fackböcker
Språk Swedish
Format pdf
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789187777547
Känner du dig överkörd av din hyresvärd? Har hyran rakat i höjden efter en renovering? Skulle du vilja säga ifrån, och stå upp för det som hemmet ska vara – en rättighet? Renovräkningar, kraftiga hyreshöjningar i samband renoveringar som tvingar boende att flytta, blir allt vanligare i Sverige. Men de drabbades egna erfarenheter saknas i den allmänna debatten. I handboken Renovräkt kartläggs 18 härskartekniker som fastighetsägare använder för att driva igenom sin vilja. Men här samlas också strategier som boende använt för att göra motstånd. Boken är pedagogiskt uppbyggd med exempel ur verkligheten, en verktygslåda med råd och tips och en ordlista med de viktigaste termerna att hålla reda på i debatten. Boken är en praktisk guide i motstånd, men riktar sig också till alla som är intresserade av bostadsfrågor och av hur makt utövas i vårt samhälle. Författarna är forskare och aktivister som under flera år följt bostadsområden där renovräkningar pågår.