Pyrrhus och Cineas (e-bok) av Simone de Beauvoi
Lägg till önskelistan
Simone de Beauvoir (författare)

Pyrrhus och Cineas (Modernista klassiker) e-bok

Pris 49 kr
(0)
»Pyrrhus & Cineas« [1944] är Simone de Beauvoirs första filosofiska essä och en nyckel till att förstå hennes existentialistiska filosofi, samt hur hennes tänkande kom att förändras över tid. Här reflekterar hon över den enskilda människans möte med den andre, och ställer grundläggande frågor om etik och politik: Angår andra människor mig? Vem är den andre? Kan vi handla och tala å andras vägnar? Kan våld legitimeras? SIMONE DE BEAUVOIR [1908-1986] var en fransk filosof, politisk aktiv...
E-Bok 49 kr Pris

Bokons kunder har även köpt

Författare Lars Sundh (annat), Anna Petronella Fredlund (översättare), Simone de Beauvoir (författare), Pietro Maglio (redaktör), Anna-Karin Selberg (redaktör)
Förlag Modernista
Utgiven 31 Oktober 2014
Genrer Essäer, Skönlitteratur
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789176451014
»Pyrrhus & Cineas« [1944] är Simone de Beauvoirs första filosofiska essä och en nyckel till att förstå hennes existentialistiska filosofi, samt hur hennes tänkande kom att förändras över tid. Här reflekterar hon över den enskilda människans möte med den andre, och ställer grundläggande frågor om etik och politik: Angår andra människor mig? Vem är den andre? Kan vi handla och tala å andras vägnar? Kan våld legitimeras? SIMONE DE BEAUVOIR [1908-1986] var en fransk filosof, politisk aktivist, feminist och samhällsteoretiker. Hon skrev filosofiska och politiska monografier, romaner, essäer och en självbiografi i flera volymer. Störst inflytande har hon haft genom Det andra könet från 1949, en detaljerad analys av kvinnans underordning som blivit ett av den moderna feminismens fundament.