Pulverpionjärerna (e-bok) av Andreas Håkansson
Lägg till önskelistan
Andreas Håkansson (författare)

Pulverpionjärerna e-bok

85 kr
(0)
Mjölkpulvret och den pulverisering av vår matkultur som det givit upphov till väcker starka känslor. Har pulvermaten förstört smaklökarna på oss? Har den tagit död på glädjen i att laga mat från grunden? Eller har pulvret till och med förgiftat oss? För att besvara frågorna måste vi börja från början, hos pulvermjölkens pionjärer och deras passionerade kamp. Torkad mjölk har trots allt vunnit en framträdande roll i den moderna kosten världen över. Sveriges export av torkad mjölk beror till...
85 kr
Undertext Den explosiva historien om torkad mjölk
Författare Andreas Håkansson (författare)
Förlag Fri Tanke
Utgiven 26 Oktober 2020
Längd 242 sidor
Genrer Historia & Arkeologi, Fackböcker
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789178198085
Mjölkpulvret och den pulverisering av vår matkultur som det givit upphov till väcker starka känslor. Har pulvermaten förstört smaklökarna på oss? Har den tagit död på glädjen i att laga mat från grunden? Eller har pulvret till och med förgiftat oss? För att besvara frågorna måste vi börja från början, hos pulvermjölkens pionjärer och deras passionerade kamp. Torkad mjölk har trots allt vunnit en framträdande roll i den moderna kosten världen över. Sveriges export av torkad mjölk beror till stor del på en handfull färgstarka pulverpionjärer. Det menar Andreas Håkansson, som i Pulverpionjärerna berättar om hur dessa personers udda visioner drev dem att ägna tio tusentals timmar åt att torka mjölk, om deras framgångar och om hur de trots briljans och brinnande engagemang så gott som alltid slutade sina liv i olycka och uppgivenhet. Andreas Håkansson är biträdande professor i mat- och måltidsvetenskap och docent i livsmedelsteknik. Han undervisar och forskar om livsmedelsteknik och konsumtionskritik vid Högskolan Kristianstad. I sitt senaste arbete intresserar han sig för kopplingen mellan reklam och hur vi äter, samt tittar på receptens utveckling över tid.