Puja och hjärtats omvandling (e-bok) av Tejanan
Lägg till önskelistan

Puja och hjärtats omvandling e-bok

35 kr
(0)
Varför bugar sig buddhister inför buddhastatyer? Är ritual och vördnad något man som västerlänning kan ta till sig? I den här boken får man en introduktion till hela området med vördnad och ritual i buddhismen, av två erfarna buddhister, med 40 års erfarenhet i en levande buddhistisk tradition. I den första artikeln ger Tejananda en del ledtrådar till varför vi kan finna vördnad och ritual svårt, samt beskriver vad de egentligen handlar om. I den andra artikeln ger Vessantara en levande och ...
35 kr
Författare Tejananda och Vessantara (författare), Tejananda och Vessantara (författare), Tejananda och Vessantara (författare)
Förlag Bodhi förlaget
Utgiven 24 Maj 2014
Genrer Filosofi Och Religion, Fackböcker
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789189208032
Varför bugar sig buddhister inför buddhastatyer? Är ritual och vördnad något man som västerlänning kan ta till sig? I den här boken får man en introduktion till hela området med vördnad och ritual i buddhismen, av två erfarna buddhister, med 40 års erfarenhet i en levande buddhistisk tradition. I den första artikeln ger Tejananda en del ledtrådar till varför vi kan finna vördnad och ritual svårt, samt beskriver vad de egentligen handlar om. I den andra artikeln ger Vessantara en levande och poetisk introduktion till mahayanabuddhismens stora andliga ideal, Bodhisattvan. En varelse som strävar mot upplysning för alla varelsers skull. Tejananda och Vessantara är två erfarna buddhister och medlemmar i Budddhistorden Triratna. Tejananda undervisar på Vajraloka, ett meditationscenter i norra Wales, och har skrivit en introduktionsbok till Buddhismen och ett flertal artiklar. Vessantara bor i Cambridge och ägnar stor del av sin tid, liksom Tejananda, åt att leda retreater runtom i världen. Han har skrivit flera böcker; bl.a. "A guide to the Buddhas", "A guide to the Bodhisattvas" och "A guide to the Tantric deities", alla tre utgivna av Windhorse Publications, UK.