Porträtt av en konstnär – Frida Kahlo (e-bok) a
Lägg till önskelistan
Lucy Brownridge (författare), Sandra Dieckmann (författare)

Porträtt av en konstnär – Frida Kahlo (Porträtt av en konstnär #1) e-bok

65 kr
(0)
Frida Kahlo var en mexikansk målare och är idag en av världens mest älskade konstnärer. Som barn var hon mycket sjuk i polio och som ung var hon med om en fruktansvärd trafikolycka som gjorde henne sängliggande och rörelsehindrad. Olyckan gjorde att hon började måla i sjuksängen och genom hennes surrealistiska och symboliska självporträtt beskrev hon smärtan sitt liv. Den här boken berättar historien om Frida Kahlos liv genom hennes egna tavlor. Den visar hur hon kom att måla några av de mes...
E-Bok 65 kr
Författare Lucy Brownridge (författare), Sandra Dieckmann (författare), Sara Årestedt (översättare), Maria Svedberg (annat), Sandra Dieckmann (illustratör)
Utgiven 4 Juni 2021
Genrer 3-6 År, Barnböcker
Del i serie 1
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789129733624
Frida Kahlo var en mexikansk målare och är idag en av världens mest älskade konstnärer. Som barn var hon mycket sjuk i polio och som ung var hon med om en fruktansvärd trafikolycka som gjorde henne sängliggande och rörelsehindrad. Olyckan gjorde att hon började måla i sjuksängen och genom hennes surrealistiska och symboliska självporträtt beskrev hon smärtan sitt liv. Den här boken berättar historien om Frida Kahlos liv genom hennes egna tavlor. Den visar hur hon kom att måla några av de mest kända målningarna i världen. Läs om hennes besvärliga barndom, hennes kärlek till den kända målaren Diego Riviera och det bestående intrycket hennes vackra tavlor har haft på konsthistorien i denna bok som ger hennes konst liv. Varje uppslag innehåller ett verk från Frida Kahlo och en sammanfattning av alla tavlor finns i slutet av boken. Läs också porträtt av en konstnär Vincent van Gogh i samma serie.