Pengar för ingenting : Essäer om medborgarlön (
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Läs smakprov
  • Visa inbäddningskod
Maria Eriksson (författare), Maria Wetterstrand (författare), Lars Trägårdh (författare), Andreas Bergh (författare), Erik Gustaf Geijer (författare), Siri Steijer (författare), Mårten Blix (författare), Milton Friedman (författare), Caspian Rehbinder (författare), Jasenko Selimovic (författare), Philippe van Parijs (författare)

Pengar för ingenting : Essäer om medborgarlön e-bok

59 kr
(0)
En livslång försörjning, utan krav på motprestation. Lön för ingenting, annat än för att vara medborgare i samhället. Är det rättvist? Är medborgarlön rentav en nödvändig reform i en framtid där robotar tar över jobben? Eller är det ett grundskott mot principen att välfärdsstaten vilar på en balans mellan rättigheter och skyldigheter? Frågan om medborgarlön engagerar och splittrar, till höger och vänster. I "Pengar för ingenting" har vi samlat tio texter som tillsammans ger ett brett perspe...
59 kr
Författare Maria Eriksson (författare), Maria Wetterstrand (författare), Lars Trägårdh (författare), Andreas Bergh (författare), Erik Gustaf Geijer (författare), Siri Steijer (författare), Mårten Blix (författare), Milton Friedman (författare), Caspian Rehbinder (författare), Jasenko Selimovic (författare), Philippe van Parijs (författare)
Förlag Timbro förlag
Utgiven 19 Januari 2018
Genrer Samhälle Och Politik, Fackböcker
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789177031093
En livslång försörjning, utan krav på motprestation. Lön för ingenting, annat än för att vara medborgare i samhället. Är det rättvist? Är medborgarlön rentav en nödvändig reform i en framtid där robotar tar över jobben? Eller är det ett grundskott mot principen att välfärdsstaten vilar på en balans mellan rättigheter och skyldigheter? Frågan om medborgarlön engagerar och splittrar, till höger och vänster. I "Pengar för ingenting" har vi samlat tio texter som tillsammans ger ett brett perspektiv på en av de kommande årens viktigaste politiska debatter.