Orkidéer i Europa : Vilda, vackra & väna (e-bok
Lägg till önskelistan
Bo Mossberg (författare), Henrik Aerenlund Pedersen (författare)

Orkidéer i Europa : Vilda, vackra & väna e-bok

Pris 65 kr
(0)
Få blommor är så älskade och omskrivna som orkidén. Den kan vara storslagen i form och färgprakt eller skir och anspråkslös. Men oavsett om orkidén är överdådig eller till synes enkel har den i alla tider fångat vårt intresse med sin stora skönhet och sinnliga elegans. I den här rikt illustrerade, faktafylla och tilltalande boken får vi ta del av de vildväxande orkidéarter som finns på vår kontinent. Den vänder sig till såväl nybörjare som botanister och presenterar närmare 200 arter och und...
E-Bok 65 kr Pris

Bokons kunder har även köpt

Författare Marie Widén (översättare), Bo Mossberg (författare), Henrik Aerenlund Pedersen (författare), Lennart Engstrand (översättare)
Förlag Bonnier Fakta
Utgiven 9 Maj 2017
Längd 208 sidor
Genrer Naturvetenskap & Teknik, Fackböcker
Språk Swedish
Format pdf
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789174246988
Få blommor är så älskade och omskrivna som orkidén. Den kan vara storslagen i form och färgprakt eller skir och anspråkslös. Men oavsett om orkidén är överdådig eller till synes enkel har den i alla tider fångat vårt intresse med sin stora skönhet och sinnliga elegans. I den här rikt illustrerade, faktafylla och tilltalande boken får vi ta del av de vildväxande orkidéarter som finns på vår kontinent. Den vänder sig till såväl nybörjare som botanister och presenterar närmare 200 arter och underarter ordnade i 33 orkidésläkten. Boken inleds med två grundläggande kapitel om bland annat systematik och var och hur orkidéer växer, och avslutas med handgripliga råd om hur man ska gå tillväga för att identifiera orkidéer när man befinner sig ute i naturen. Orkidéer i Europa kan användas som en praktisk fälthandbok och de vackra, detaljrika akvarellerna och utformningen gör den också till en överdådig konstbok. Det är en omistlig bok för alla som är intresserade av blommor och natur. Boken har tillkommit i nära samarbete mellan två framstående experter: Sveriges främsta växtillustratör Bo Mossberg och den internationellt erkände botanisten och författaren Henrik Aerenlund Pedersen. Orkidéer i Europa utkommer under 2017 även i Danmark, Frankrike, Holland, Storbritannien och Tyskland.