Ordination: Vardagsfeminism : handbok i jämstäl
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Läs smakprov
  • Visa inbäddningskod
Jennie Sjögren (författare), Jenny Sjögren (författare)

Ordination: Vardagsfeminism : handbok i jämställdhet hemma och på jobbet e-bok

65 kr
(0)
Ordination: Vardagsfeminism är en handbok med konkreta tips på hur man skapar jämställdhet i stort och smått, hemma och på jobbet: En feministisk verktygslåda för att göra vardagen lättare och livet bättre. Här lär du dig att reagera på orättvisorna på plats – och inte när du sitter på bussen hem. Argumentationstips varvas med kalla fakta från aktuella studier, goda råd från experter, vanliga människor samt författarens egna erfarenheter.I Ordination: Vardagsfeminism lär du dig att skapa en j...
65 kr
Författare Lotta Sjöberg (illustratör), Jennie Sjögren (författare), Jenny Sjögren (författare), Ninni Oljemark (annat), Inger Bladh (annat)
Utgiven 18 December 2012
Längd 160 sidor
Genrer Samhälle Och Politik, Fackböcker
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789137139289
Ordination: Vardagsfeminism är en handbok med konkreta tips på hur man skapar jämställdhet i stort och smått, hemma och på jobbet: En feministisk verktygslåda för att göra vardagen lättare och livet bättre. Här lär du dig att reagera på orättvisorna på plats – och inte när du sitter på bussen hem. Argumentationstips varvas med kalla fakta från aktuella studier, goda råd från experter, vanliga människor samt författarens egna erfarenheter.I Ordination: Vardagsfeminism lär du dig att skapa en jämställd relationo Att få hushållsarbete, ekonomi och barnuppfostran att fungerao Att få ett jämställt sexliv o Att som singel inte förlora sina värderingar i jakten på en partnerjämställd karriäro Att hantera könsdiskriminering och sexuella trakasseriero Att kräva samma lön som dina manliga kolleger jämställt samhälleo Att genomskåda kvinnoförtryck i medier och reklamo Att ta ställning som enskild konsumentI boken intervjuas familjeterapeuter, jämställdhetsförkämpar, forskare och andra experter. Genom anonyma fallberättelser delar också ett antal personer med sig av sina erfarenheter. Det berättas om ändlösa gräl om hushållsarbete, om hur det är att bli utfryst på jobbet när man vill gå ned till deltid och om svårigheterna med feministiskt föräldraskap. Sist men inte minst delar de intervjuade med sig av sina lösningar och berättar om hur de har gjort sina relationer och karriärer mer jämställda.Diagnos: Duktig – Handbok för överambitiösa tjejer och alla andra som borde bry sig blev en stor medie- och försäljnings-succé 2002. Boken blev en väckarklocka för en generation kvinnor som försökt få ihop karriär med familjesituation, fritid och personlig utveckling. Något som har fått långtidssjukskrivningarna att rusa i höjden, antidepressiva mediciner att skrivas ut till tonåringar, familjer, drömmar och hälsa slås i spillror mot den berömda väggen. Jennie Sjögren är journalist och en av författarna bakom den mycket uppmärksammade boken Diagnos: Duktig.