Lägg till önskelistan
Onda andar e-bok
Pris
119 kr
Mästerverket om den nihilistiska agitatorn Stavrogin
Stavrogin och Pjotr är ledare för en rysk anarkistisk terrorcell, vars mål är att störta tsaren, förstöra det rådande samhället och gripa makten. De tränar attentatsmän som är villiga att offra livet för att gruppens mål ska uppnås. Men är rekryterna beredda att döda en av sina egna för att undvika upptäckt? Lojalitet, hängivenhet, självuppoffring - när gruppen hamnar under press står allt på spel i en lika grym som komisk berättelse om m...
E-Bok
119 kr
Pris
Förlag
Modernista
Utgiven
12 Juli 2021
Genrer
Romaner, Skönlitteratur
Språk
Swedish
Format
epub
Kopieringsskydd
Vattenmärkt
ISBN
9789174997415
Mästerverket om den nihilistiska agitatorn Stavrogin
Stavrogin och Pjotr är ledare för en rysk anarkistisk terrorcell, vars mål är att störta tsaren, förstöra det rådande samhället och gripa makten. De tränar attentatsmän som är villiga att offra livet för att gruppens mål ska uppnås. Men är rekryterna beredda att döda en av sina egna för att undvika upptäckt? Lojalitet, hängivenhet, självuppoffring - när gruppen hamnar under press står allt på spel i en lika grym som komisk berättelse om mål och medel, mänskliga brister och förvridna ideal.
Romanen Onda andar tar avstamp i ett uppmärksammat mord i Moskva år 1869. Den är en rasande uppgörelse med samtidens politiska idéer, skriven i ett skede då Rysslands inrikespolitik blev alltmer kaotisk. Huvudpersonen Stavrogin är ett nidporträtt av en nihilistisk agitator, som Dostojevskij uppfattade honom: energisk och demonisk, målmedveten och fullständigt känslokall.
FJODOR DOSTOJEVSKIJ [1821-1881] är mästaren från S:t Petersburg, en av de största romanförfattarna genom tiderna. Hans mest inflytelserika verk är romanerna Brott och straff [1866], Idioten [1869], Onda andar [1872] och Bröderna Karamazov [1880].
»Dostojevskij och ingen annan skapade den moderna prosan.« James Joyce
»Den ende psykolog som lärt mig något. Att jag funnit honom hör till mitt livs största lyckor.« Friedrich Nietzsche
»Min blodsförvant.« Franz Kafka