OM omställning Nr 3 2013 (e-bok) av Eva Petters
Lägg till önskelistan
Eva Pettersson (författare)

OM omställning Nr 3 2013 e-bok

Pris 49 kr
(0)
Mellan 2013–2015 gavs tidningen OM omställning ut i sammanlagt 12 nummer. Vi som drev tidningen hade en övertygelse om att en blandning av fakta, inspiration och kunskap om hur andra gör och tänker kommer att göra det lättare att ta ett steg i taget på vägen till en hållbarare värld. NU har året gått och väldigt mycket har hänt men långt ifrån så mycket som behövs. Nästan alla artiklar är lika aktuella idag som så - ja, om inte ännu aktuellare. Därför har OM givits ut igen men nu bara som e-...
E-Bok 49 kr Pris

Bokons kunder har även köpt

Undertext Tidningen om ett grönare liv
Författare Eva Pettersson (författare)
Förlag Havus Förlag
Utgiven 20 Augusti 2024
Längd 73 sidor
Genrer Naturvetenskap & Teknik, Fackböcker
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789181110678
Mellan 2013–2015 gavs tidningen OM omställning ut i sammanlagt 12 nummer. Vi som drev tidningen hade en övertygelse om att en blandning av fakta, inspiration och kunskap om hur andra gör och tänker kommer att göra det lättare att ta ett steg i taget på vägen till en hållbarare värld. NU har året gått och väldigt mycket har hänt men långt ifrån så mycket som behövs. Nästan alla artiklar är lika aktuella idag som så - ja, om inte ännu aktuellare. Därför har OM givits ut igen men nu bara som e-bok. Du hittar dem både i handeln och på hemsidan www.havus.se. Artiklar i nr 3 2013: DJUR & NATUR Utvidga rödlistan – årets julklapp? 10 Gutefår på Haget 13 HUS & HEM Varde ljus! – Borrabo 16 En god skärmfri jul 19 TRÄDGÅRD & ODLING Zonterapi för omgivningen 20 Omställningsrörelsen kan hjälpa Sverige undvika en livsmedelskris! 22 MAT & HÄLSA Låg antibiotikahalt i svenskt kött 24 Mat och jul hör ihop 25 R: Rödvinsglögg med vanilj & apelsin 26 R: Inlagd sill med rödlök, äpplen & kanel 26 R: Sellerigratäng med kapris, oliver & fetaost 27 R: Grönkålssallad med fikon & champinjoner 28 R: Ugnsbakad skinka med mandarin 28 R: Fruktsallad med riskräm & paranötter 29 R: Grönkålsfylld kikärtsfärsbiff 30 R: Grönsaksgratäng med potatis- & jordärts- kockspuré 31 R: Vit bönröra 31 R: Apple Spice te 32 Ifrågasatt näringsinnehåll i frukt och grönt 32 TEKNIK & EKONOMI Återvinn den väsentliga växtnäringen 34 Vi åker berg- o dalbana på finansvärldens nöjesfält 36 RAPPORTER & NYHETER Managing Holistically 40 Synvända 43 Matfestival i Järbo 45 En bonggård mitt i London – På riktigt! 48 Julklappsgran på toget 50 ENERGI & MILJÖ År 2113 – En jultomtes berättelse 51 Lästips från Pär 54 Bra tips för dig som vill veta mer. KULTUR & SAMHÄLLE Kultursidan 55 Kloka tankar från nästa generation 56 Klimatbokrecension 57 Omställning på Stinas vis 59 Ljus – eller mörker? 61 En julbetraktelse om tiden 64 Bhutan – ett hållbart föregångsland 66 Utbildningsväsendet och miljön 67 När juldagsmorgon glimmar 69 Mellandagar 70 SKRIBENTER Christine Hellqvist, Anna Hall, Johan Landgren, Ylva Arvidsson, Eva Gustafsson, Johannes Söderqvist, Rune Kalf-Hansen, Maya Hanley, Pär Holmgren, Kim Weinehammar, Carl Lindström, David Bennett FRILANSARE Stellan Tengroth, Olle Thåström, Helen Rosell, Archie Duncanson, Philip Weiss CHEFREDAKTÖR/ANSVARIG UTGIVARE Eva Pettersson Skribenter: Christine Hellqvist, Anna Hall, Johan Landgren, Ylva Arvidsson, Johannes Söderqvist, Mikael Målar, Nina Nordh, Karl Randau, Pär Holmgren, Kim Weinehammar, Carl Lindström, David Bennett, Helen Rosell, Petter Bergström, Christoffer Pencak, Stuart Pledger Frilansare: Bernt Lindgren, Nanna Svendsen