Öga för öga (e-bok) av Simone de Beauvoir
Lägg till önskelistan
Simone de Beauvoir (författare)

Öga för öga (Modernista klassiker) e-bok

29 kr
(0)
I essän »Öga för öga« [1946] utreder Simone de Beauvoir frågan om hämnd och bestraffning med utgångspunkt i processerna efter andra världskriget mot krigsförbrytare och kollaboratörer med den nazistiska ockupationsmakten. Var tar hämnden slut och rättvisan börjar? Som få andra filosofer tar Beauvoir direkt grepp på ämnet, med ett nyckelskede i vår historia mitt för ögonen. SIMONE DE BEAUVOIR [1908-1986] var en fransk filosof, politisk aktivist, feminist och samhällsteoretiker. Hon skrev fi...
E-Bok 29 kr
Författare Lars Sundh (annat), Anna Petronella Fredlund (översättare), Simone de Beauvoir (författare), Pietro Maglio (redaktör), Anna-Karin Selberg (redaktör)
Förlag Modernista
Utgiven 31 Oktober 2014
Genrer Essäer, Skönlitteratur
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789176451021
I essän »Öga för öga« [1946] utreder Simone de Beauvoir frågan om hämnd och bestraffning med utgångspunkt i processerna efter andra världskriget mot krigsförbrytare och kollaboratörer med den nazistiska ockupationsmakten. Var tar hämnden slut och rättvisan börjar? Som få andra filosofer tar Beauvoir direkt grepp på ämnet, med ett nyckelskede i vår historia mitt för ögonen. SIMONE DE BEAUVOIR [1908-1986] var en fransk filosof, politisk aktivist, feminist och samhällsteoretiker. Hon skrev filosofiska och politiska monografier, romaner, essäer och en självbiografi i flera volymer. Störst inflytande har hon haft genom Det andra könet från 1949, en detaljerad analys av kvinnans underordning som blivit ett av den moderna feminismens fundament.