Oechslevikten (e-bok) av Gert Strand
Lägg till önskelistan
Gert Strand (författare)

Oechslevikten e-bok

Pris 19 kr
(0)
Oechslevikten, även kallad Oechslemätare, är vinberedningens viktigaste mätare. I Tyskland är hela vinlagen baserad på Oechslevikten! Att brygga vin utan en Oechslevikt är som att köra bil utan ratt - man kan komma rätt. Oechslevikten är en flytvikt “flottör” som används för att mäta hur många gram under eller över 1 kg som en liter must eller saft väger. Oechslevikten använder man för att: • Se när vinet är färdigjäst • Räkna ut hur mycket alkohol som bildats i vinet • Eftersöta vin til...
E-Bok 19 kr Pris

Bokons kunder har även köpt

Författare Gert Strand (författare), Jonathan Cowen (illustratör)
Utgiven 27 Juni 2014
Genrer Mat & Dryck, Sport, Fritid & Hobby, Hälsa, Livsstil, Fritid
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789189674165
Oechslevikten, även kallad Oechslemätare, är vinberedningens viktigaste mätare. I Tyskland är hela vinlagen baserad på Oechslevikten! Att brygga vin utan en Oechslevikt är som att köra bil utan ratt - man kan komma rätt. Oechslevikten är en flytvikt “flottör” som används för att mäta hur många gram under eller över 1 kg som en liter must eller saft väger. Oechslevikten använder man för att: • Se när vinet är färdigjäst • Räkna ut hur mycket alkohol som bildats i vinet • Eftersöta vin till rätt fyllighet • Kontrollera att vinet jäser • Kontrollera vinets torrhet • Se när det är dags att tappa vinet • Se hur långt jäsningen har kommit • Räkna ut hur mycket socker som behövs för att ge en viss alkoholstyrka • Kontrollera så att vinet inte är övertorrt, vilket ger dålig smak, dålig fyllighet och kortare hållbarhet • Beräkna eftersötning av vin • Räkna ut flera sockertillsättningar på starkvin (tar man allt socker på en gång stannar, “konserveras”, jäsningen) • För mätning av sockerinnehåll vid jäsningens start, för att följa jäsningen och se när den är klar.