Noveller (e-bok) av Alfhild Agrell
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Läs smakprov
  • Visa inbäddningskod
Alfhild Agrell (författare)

Noveller e-bok

45 kr
(0)
Alfhild Agrell (1849–1923) var en av sin tids mest mångsidiga och betydande författare. Tillsammans med bland andra Victoria Benedictsson och Anne Charlotte Leffler lyfte hon jämställdhetsfrågan i litteraturen under Det moderna genombrottet på 1880-talet. Och efter framgångarna som dramatiker på Stockholms teatrar använde hon sin penna till att belysa situationen i norra Sverige, med både allvar och humor. I denna bok har vi samlat noveller från hela Alfhild Agrells karriär, från debuten i ...
45 kr
Författare Alfhild Agrell (författare), Jenny Berggren (illustratör), Ebba Witt-Brattström (medförfattare), Daniel Franzén (annat)
Förlag Atrium Förlag
Utgiven 13 Januari 2019
Genrer Noveller, Romaner, Skönlitteratur
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789186095888
Alfhild Agrell (1849–1923) var en av sin tids mest mångsidiga och betydande författare. Tillsammans med bland andra Victoria Benedictsson och Anne Charlotte Leffler lyfte hon jämställdhetsfrågan i litteraturen under Det moderna genombrottet på 1880-talet. Och efter framgångarna som dramatiker på Stockholms teatrar använde hon sin penna till att belysa situationen i norra Sverige, med både allvar och humor. I denna bok har vi samlat noveller från hela Alfhild Agrells karriär, från debuten i Dagens Nyheter 1879 till den sista novellsamlingen 1919. I novellerna får vi möta flera sidor av Agrells författarskap, och kan upptäcka att de frågor som var viktiga för henne då fortfarande är aktuella för oss i dag.  Ebba Witt-Brattström står för ett initierat efterord.