Natt bland hästar (e-bok) av Djuna Barnes
Lägg till önskelistan
Djuna Barnes (författare)

Natt bland hästar e-bok

Pris 119 kr
(0)
»Djuna Barnes imponerades av inget, men fascinerades av allt. Mest av allt var hon en skicklig iakttagare av människor, fran tonläge och ordval till handlingar.« | Sara Danius, DN Djuna Barnes, en av modernismens stora ikoner, var en mästare i novellgenren. Ändå var hon sparsam med att återpublicera novellerna. Nar hon väl gjorde det så reviderade hon dem ofta sa mycket att det blev nya texter. Så skedde med det svenska urvalet Natt bland hästar, som därigenom kom att bli ett unikt Djuna Ba...
E-Bok 119 kr Pris

Bokons kunder har även köpt

Författare Djuna Barnes (författare), Lars Sundh (annat), Meta Ottosson (översättare), Reidar Ekner (översättare), Sarah McColgan (annat)
Förlag Modernista
Utgiven 29 December 2017
Genrer Romaner, Skönlitteratur
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789176453841
»Djuna Barnes imponerades av inget, men fascinerades av allt. Mest av allt var hon en skicklig iakttagare av människor, fran tonläge och ordval till handlingar.« | Sara Danius, DN Djuna Barnes, en av modernismens stora ikoner, var en mästare i novellgenren. Ändå var hon sparsam med att återpublicera novellerna. Nar hon väl gjorde det så reviderade hon dem ofta sa mycket att det blev nya texter. Så skedde med det svenska urvalet Natt bland hästar, som därigenom kom att bli ett unikt Djuna Barnes­-verk. Tio noveller, av vilka ett flertal hör till hennes mest klassiska, däribland titelnovellen (Natt bland hästar), Utsläpp, Läkarna och Kaninen, som författaren skickade till Sverige i grundligt omarbetade versioner. Reidar Ekners eminenta svenska översattningar av Djuna Barnes­-noveller, Natt bland hastar, utgör en sann litterär skatt. Lite drygt ett halvt sekel senare blir de nu tillgängliga på nytt, tillsammans med Meta Ottossons nyöversattning av novellen Aller et retour. DJUNA BARNES [1892-1982] var en amerikansk för­fattare, poet, dramatiker, journalist och konstnär. Hon tillhörde den legendariska amerikanska författar­ och konstnärskolonin i Paris på 1920­- och 1930­-talen. I dag räknas hon till den engelskspråkiga modernismens sto­ra namn, vid sidan av James Joyce, Virginia Woolf, T. S. Eliot och Gertrude Stein.