Nära fåglar (e-bok) av Åsa Ottosson, Mats och Å
Lägg till önskelistan
Åsa Ottosson (författare), Mats och Åsa Ottosson (författare), Mats Ottosson (författare), Roine Magnusson (författare)

Nära fåglar e-bok

Pris 175 kr
(0)
Rödhakens blick, talgoxarnas pickande på fönsterrutan när maten är slut i fröautomaten, koltrastens sång en kväll i maj. Fåglar. Inga andra i den vilda naturen är oss lika nära. Inga andra djur kan få hjärtat att värmas, nyfikenheten att väckas och pulsen att stiga på så många av oss. I Nära fåglar möter du dessa våra närmaste som du aldrig mött dem förut. Roine Magnusson – naturens egen studiofotograf – har tagit bilder som inte bara tecknar varje litet dun knivskarpt utan också avslöjar d...
E-Bok 175 kr Pris

Bokons kunder har även köpt

Författare Åsa Ottosson (författare), Mats och Åsa Ottosson (författare), Mats Ottosson (författare), Roine Magnusson (författare), Roine Magnusson (annat)
Förlag Bonnier Fakta
Utgiven 29 September 2017
Genrer Naturvetenskap & Teknik, Fackböcker
Språk Swedish
Format pdf
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789174247565
Rödhakens blick, talgoxarnas pickande på fönsterrutan när maten är slut i fröautomaten, koltrastens sång en kväll i maj. Fåglar. Inga andra i den vilda naturen är oss lika nära. Inga andra djur kan få hjärtat att värmas, nyfikenheten att väckas och pulsen att stiga på så många av oss. I Nära fåglar möter du dessa våra närmaste som du aldrig mött dem förut. Roine Magnusson – naturens egen studiofotograf – har tagit bilder som inte bara tecknar varje litet dun knivskarpt utan också avslöjar de olika fågelarternas, ja till och med de enskilda fågelindividernas, karaktärer. Bilderna är resultatet av ett mångårigt sökande efter ett nytt sätt att fånga fåglar på bild. Roine Magnusson har varit fascinerad av fåglar hela sitt liv och har dessutom jobbat som ringmärkare, något som varit till stor nytta när han arbetat med fåglarna, bland annat på ett antal svenska fågelstationer. Tyngdpunkten ligger på vardagens arter, de som finns runtomkring oss och fyller vår tillvaro med liv. Samma perspektiv genomsyrar bokens texter. ”Vi försöker inte begripa varför fågelskådare är intresserade av sällsynta fåglar”, skriver författarna Mats och Åsa Ottosson. ”Vi är mer nyfikna på varför så gott som alla människor berörs av de vardagligaste fågelupplevelser: av rödhakens blick, av talgoxarnas pickande på fönsterrutan när maten är slut i fröautomaten, av måsarnas vita tecken på sommarhimlen. Varför just fåglar?” Svaret ges i en längre text som förenar biologi och poesi, samt i ett trettiotal kortare texter där ett antal utvalda fågelkaraktärer får en närmare presentation. I varje artporträtt finns också en personlig berättelse om varför just denna fågelart är särskilt oemotståndlig.