Myten om internet (e-bok) av Anders Rydell, Mar
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Läs smakprov
  • Visa inbäddningskod
Anders Rydell (författare), Mariam Kirollos (författare), Robert Levine (författare), Anders R. Olsson (författare), Paul Frigyes (författare), Helienne Lindvall (författare), Lisa Ehlin (författare)

Myten om internet e-bok

Pris 109 kr
(0)
Vilken funktion hade egentligen sociala medier under den arabiska våren? Vilka är den digitala underklassen? Och hur har en handfull teknikföretag i Silicon Valley lyckats sprida ryktet om sig själva som de främsta förespråkarna för kunskap och yttrandefrihet? Internet och vår användning av det förknippas med begrepp som öppenhet, delaktighet och frihet. Men på vems villkor? Internet är på ett plan öppet och fritt, men lika mycket är det skapat av offentliga regleringar, teknik och affärsintr...
E-Bok 109 kr Pris

Bokons kunder har även köpt

Författare Anders Rydell (författare), Per Strömbäck (redaktör), Mariam Kirollos (författare), Robert Levine (författare), Pelle Snickars (redaktör), Anders R. Olsson (författare), Paul Frigyes (författare), Helienne Lindvall (författare), Lisa Ehlin (författare)
Förlag Volante
Utgiven 15 Augusti 2012
Genrer Samhälle Och Politik, Fackböcker
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789186815783
Vilken funktion hade egentligen sociala medier under den arabiska våren? Vilka är den digitala underklassen? Och hur har en handfull teknikföretag i Silicon Valley lyckats sprida ryktet om sig själva som de främsta förespråkarna för kunskap och yttrandefrihet? Internet och vår användning av det förknippas med begrepp som öppenhet, delaktighet och frihet. Men på vems villkor? Internet är på ett plan öppet och fritt, men lika mycket är det skapat av offentliga regleringar, teknik och affärsintressen. I "Myten om internet" har redaktörerna Pelle Snickars och Per Strömbäck samlat såväl svenska som internationella journalister, författare, forskare och aktivister för att granska några av de myter som skapats i den ständigt aktuella debatten om internet. Bland skribenterna märks egyptiska Mariam Kirollos, aktivist och doktorand, som starkt ifrågasätter hyllningarna av sociala mediers roll i den arabiska våren, och Robert Levine, amerikansk författare och journalist, som utkom med den mycket uppmärksammade boken "Free Ride" 2011.