Moll Flanders (e-bok) av Daniel Defoe
Lägg till önskelistan
Daniel Defoe (författare)

Moll Flanders (Modernista klassiker) e-bok

Pris 105 kr
(0)
»En av få romaner på det engelska språket som förtjänar att kallas mästerverk.« | VIRGINIA WOOLF Moll Flanders berättar historien om en vacker, intelligent kvinna som vill undkomma sitt öde bland de utfattiga i Londons slumkvarter. Som kvinna är hennes möjlighet att gifta sig. När hon inte kan räkna med sin ungdom längre väljer hon brottets väg. Under täcknamn och en rad maskeringar blir hon en av Englands och världslitteraturens skickligaste och mest beryktade tjuvar. Daniel Defoes roman...
E-Bok 105 kr Pris

Bokons kunder har även köpt

Författare Lars Sundh (annat), Daniel Defoe (författare), Henrik Petersen (redaktör), Pietro Maglio (redaktör), Gösta Olzon (översättare), Anna Uddén (medförfattare)
Förlag Modernista
Utgiven 20 Maj 2015
Genrer Romaner, Skönlitteratur
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789176450833
»En av få romaner på det engelska språket som förtjänar att kallas mästerverk.« | VIRGINIA WOOLF Moll Flanders berättar historien om en vacker, intelligent kvinna som vill undkomma sitt öde bland de utfattiga i Londons slumkvarter. Som kvinna är hennes möjlighet att gifta sig. När hon inte kan räkna med sin ungdom längre väljer hon brottets väg. Under täcknamn och en rad maskeringar blir hon en av Englands och världslitteraturens skickligaste och mest beryktade tjuvar. Daniel Defoes roman från 1722 räknas till den engelska litteraturens stora mästerverk. I översättning av Gösta Olzon och med ett nyskrivet förord av litteraturhistorikern Anna Uddén. DANIEL DEFOE [1660-1731] är en av Englands mest mångsidiga och produktiva författare någonsin: poet, journalist, politisk skribent, reseskildrare och essäist i ämnen som historia och ekonomi, med mera. Mest känd är han för romanerna Robinson Crusoe [1719] och - den mest kritiskt hyllade - Moll Flanders [1722].