Modern (e-bok) av Victoria Benedictsson, Ernst
Lägg till önskelistan
Victoria Benedictsson (författare), Ernst Ahlgren (författare), Axel Lundegård (författare)

Modern e-bok

Pris 75 kr
(0)
”Bara därför att hon är min mor, skall hon anse sig ha rätt att tränga in i mina angelägenheter. Hon skall ha anspråk på förtroenden och förtrolighet, denna främmande människa, som jag inte känner; hon skall begära ömhet och tillgivenhet och vad det heter allt det där, som mödrar fordra av sina snälla gossar – för hon tror naturligtvis jag är en snäll gosse! Det tro mödrar alltid – och hon känner mig inte.” Romanen Modern slutfördes och gavs ut av författarens vän 1888, bara några månader eft...
E-Bok 75 kr Pris

Bokons kunder har även köpt

Författare Victoria Benedictsson (författare), Ernst Ahlgren (författare), Eva Lindeberg (annat), Axel Lundegård (författare)
Utgiven 17 December 2014
Längd 292 sidor
Genrer Romaner, Skönlitteratur
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789100143732
”Bara därför att hon är min mor, skall hon anse sig ha rätt att tränga in i mina angelägenheter. Hon skall ha anspråk på förtroenden och förtrolighet, denna främmande människa, som jag inte känner; hon skall begära ömhet och tillgivenhet och vad det heter allt det där, som mödrar fordra av sina snälla gossar – för hon tror naturligtvis jag är en snäll gosse! Det tro mödrar alltid – och hon känner mig inte.” Romanen Modern slutfördes och gavs ut av författarens vän 1888, bara några månader efter hennes död. Trots den korta tid som Victoria Benedictsson skrev är hon en av de främsta av 1880-talets realistiska författare. Hon skrev under pseudonymen Ernst Ahlgren och skildrade ofta äktenskapsproblematik och kvinnoförtryck.