Mjölkrevolutionen : naturens mest perfekta mat
Lägg till önskelistan
Fredrik Colting (författare)

Mjölkrevolutionen : naturens mest perfekta mat som du inte får köpa (PDF) (Colting #3) e-bok

125 kr
(0)
EBOK, PDF-format  ISBN 9789188585325  Mjölkstaten: Hur din matkasse blev en statsangelägenhet  Ingen mat väcker väl lika starka känslor som just mjölk. Vi har alla en relation till denna vita dryck, även om det kanske var flera år sen vi drack den. Det är förresten inte så konstigt, mjölk är ju en naturlig del av livet för oss däggdjur och var man än befinner sig i Sverige är det aldrig långt till en mjölkgård. Men vad är grejen med mjölk, är det nyttigt eller något vi skall undvika? I tuse...
125 kr
Författare Fredrik Colting (författare), Lena Kerje (annat)
Förlag Nicotext
Utgiven 19 Oktober 2017
Genrer Naturvetenskap & Teknik, Samhälle Och Politik, Familj & Hälsa, Fackböcker, Hälsa, Livsstil, Fritid
Serie Colting
Del i serie 3
Språk Swedish
Format pdf
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789188585325
EBOK, PDF-format  ISBN 9789188585325  Mjölkstaten: Hur din matkasse blev en statsangelägenhet  Ingen mat väcker väl lika starka känslor som just mjölk. Vi har alla en relation till denna vita dryck, även om det kanske var flera år sen vi drack den. Det är förresten inte så konstigt, mjölk är ju en naturlig del av livet för oss däggdjur och var man än befinner sig i Sverige är det aldrig långt till en mjölkgård. Men vad är grejen med mjölk, är det nyttigt eller något vi skall undvika? I tusentals år har vi druckit mjölk men sedan 1937 bestämmer staten vilken sorts mjölk vi får dricka. Pastöriseringstvånget kom som ett vapen i kampen mot tuberkulos men idag används det istället av mjölkföretagen för att tjäna pengar, medan konsumenter betalar priset med sviktande hälsa. Om boken i media: "Det är lätt att hålla med Fredrik Colting om att ett så hälsosamt livsmedel som opastöriserad mjölk bör tillåtas med certifiering." Hans Sternlycke, Miljömagasinet, nr 9, 1 mars 2013 "Utan tvekan ett bra exempel på hur dagens vinstkrävande livsmedelsindustri påverkar utbudet i butikernas hyllor. Läs boken, ta del av branschens kommentarer och det hälsosamma vita guldet i kyldisken kommer att framstå som en vacker, men mycket falsk, kopia." M.N. Tidningen Outside