Lägg till önskelistan
Mitt Balkan - Mat och människor e-bok
Pris
79 kr
Smaka på Balkan!
E-bok av den tidigare utgivna boken med samma namn. Nu med nytt omslag.
Jovan Radomir, känd för allmänheten från SVT, bjuder på personliga favoriter och klassiker från en region med gedigen matkultur. Det är enkelt och gott Nema problema!
Jovan berättar om typiska mattraditioner och råvaror. Och delar med sig av minnen och möten. Allt ackompanjerat av mustiga bilder från Balkan och ur Jovans privata album. Mitt Balkan är den första matboken om Balkan som utkommit på många,...
E-Bok
79 kr
Pris
Förlag
Votum Förlag
Utgiven
25 Juni 2020
Genrer
Biografier, Mat & Dryck, Biografier & Memoarer, Hälsa, Livsstil, Fritid
Språk
Swedish
Format
pdf
Kopieringsskydd
Vattenmärkt
ISBN
9789189019218
Smaka på Balkan!
E-bok av den tidigare utgivna boken med samma namn. Nu med nytt omslag.
Jovan Radomir, känd för allmänheten från SVT, bjuder på personliga favoriter och klassiker från en region med gedigen matkultur. Det är enkelt och gott Nema problema!
Jovan berättar om typiska mattraditioner och råvaror. Och delar med sig av minnen och möten. Allt ackompanjerat av mustiga bilder från Balkan och ur Jovans privata album. Mitt Balkan är den första matboken om Balkan som utkommit på många, många år.
Prova att laga: fikonkaka - serbiska mössor - fyllda paprikor med kött - ajvar - meze - vaniljpaj - majsbröd ...
Och läs om: kaffe- och juicekulturen, Rakija den serbiska nubben, hur den rustika husmanskosten blev gourmetmat på Grand Hotel ...
"Underbara miljöbilder, frestande rustika matfotografier och välkomponerad layout gör boken användbar både som kokbok och som inspirationskälla inför resor till forna Jugoslavien... Kokböcker från den del av världen har inte hört till vanligheterna och det gör den än mer spännande." Bibliotekstjänst, Erika Storme Martinger
Jovan Radomir är känd för allmänheten som programledare och programpresentatör på SVT. Han har rötterna i de Bosnienserbiska delarna av forna Jugoslavien. På 60-talet flyttade familjen till Katrineholm.