Minibok: Skildring av Huskvarna år 1880 (e-bok)
Lägg till önskelistan

Minibok: Skildring av Huskvarna år 1880 e-bok

29 kr
(0)
I den här e-boken får du en spännande skildring av ett besök i Huskvarna år 1880.  Du får veta mer om ortens byggnader, natur och industrier. Journalisten som gjorde det här reportaget var precis som nästan alla skribenter på den här tiden allra mest imponerad av fabriker, hårt slitande arbetare och nya produkter. När texten skrevs hade Huskvarna några av landets ledande företag med nyskapande produkter och helt unika förhållanden för arbetarna.   Texten publicerades år 1880 i tidskrifte...
29 kr
Författare Mikael Jägerbrand (medförfattare), Carl Svante Hallbeck (illustratör), Albert Andersson-Edenberg (författare)
Utgiven 10 Mars 2016
Genrer Historia & Arkeologi, Resor & Geografi, Fackböcker, Hälsa, Livsstil, Fritid
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Adobe DRM
ISBN 9789176771136
I den här e-boken får du en spännande skildring av ett besök i Huskvarna år 1880.  Du får veta mer om ortens byggnader, natur och industrier. Journalisten som gjorde det här reportaget var precis som nästan alla skribenter på den här tiden allra mest imponerad av fabriker, hårt slitande arbetare och nya produkter. När texten skrevs hade Huskvarna några av landets ledande företag med nyskapande produkter och helt unika förhållanden för arbetarna.   Texten publicerades år 1880 i tidskriften Svenska Familj-Journalen. Den skrevs av Albert Andersson-Edenberg (1834–1913) under signaturen ”Andersson-Edenberg”. Han var en av sin tids mest kända journalister och arbetade bland annat på Dagens Nyheter och Svenska Familj-Journalen. Illustrationerna från Huskvarna gjordes av Carl Svante Hallbeck (1826–1897). Hallbeck var specialiserad på avbildningar av historiska byggnader och städer. Eftersom den här texten skrevs på 1800-talet så innehåller den mått, ord och personer som inte är så bekanta i dag. Därför har vi kompletterat originaltexten med en kortfattad ordlista.