Matlexikonet (e-bok) av Birgit Hemberg
Lägg till önskelistan
Birgit Hemberg (författare)

Matlexikonet e-bok

Pris 95 kr
(0)
Vet du vad amuse bouche, quinoa, breiflabb, chipotle, barista och halva är? Var ordet barbecue har sitt ursprung? Känner du till Charles Emil Hagdahl? Paul Bocuse? Cajsa Warg? Erik ”Bullen” Berglund? Letar du efter recept på blinier? Kalmarlåda? Lemon curd? Biff Greta? Gazpacho? Vad består egentligen garnityren à la florentine, à la bordelaise och à la grecque av? Vad betyder blondera, blanchera och lardera? Svaren på dessa frågor och många fler finns i Matlexikonet – en praktisk, innehålls...
E-Bok 95 kr Pris

Bokons kunder har även köpt

Författare Birgit Hemberg (författare)
Utgiven 23 December 2015
Längd 264 sidor
Genrer Språk & Ordböcker, Mat & Dryck, Fackböcker, Hälsa, Livsstil, Fritid
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789137144870
Vet du vad amuse bouche, quinoa, breiflabb, chipotle, barista och halva är? Var ordet barbecue har sitt ursprung? Känner du till Charles Emil Hagdahl? Paul Bocuse? Cajsa Warg? Erik ”Bullen” Berglund? Letar du efter recept på blinier? Kalmarlåda? Lemon curd? Biff Greta? Gazpacho? Vad består egentligen garnityren à la florentine, à la bordelaise och à la grecque av? Vad betyder blondera, blanchera och lardera? Svaren på dessa frågor och många fler finns i Matlexikonet – en praktisk, innehållsrik och rolig bok om matkunskap och matbordets fröjder. Boken är illustrerad med teckningar av Eva-Jo Hancock. Birgit Hemberg var under många år redaktionschef på tidningen Allt om Mat och dessförinnan matjournalist på Dagens Nyheter. Hon har fått flera fina utmärkelser inom det gastronomiska området och lovord för utomordentliga insatser i främjandet av svensk matkultur. Hon har också medverkat i en rad kokböcker.