Matens filosofi (e-bok) av Henrik Lagerlund
Lägg till önskelistan
Henrik Lagerlund (författare)

Matens filosofi e-bok

105 kr
(0)
Maten vi äter har en enorm påverkan inte bara på oss själva utan också på andra människor. I globaliseringens tid har våra individuella matvanor blivit en brännande etisk fråga.  Hur förhåller sig maten vi äter till dess produktionsvillkor? Hur kan vi på ett trovärdigt sätt relatera våra dagliga livsmedel till stora frågor som mänskliga rättigheter, svält och djurens rättigheter, men också arbetsvillkor, klimatpåverkan och GMO?  I "Matens filosofi" introducerar filosofiprofessor Henrik L...
E-Bok 105 kr
Undertext Hur du blir en filosofisk foodie
Författare Henrik Lagerlund (författare)
Förlag Fri Tanke
Utgiven 12 April 2021
Längd 310 sidor
Genrer Historia & Arkeologi, Fackböcker
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789180201391
Maten vi äter har en enorm påverkan inte bara på oss själva utan också på andra människor. I globaliseringens tid har våra individuella matvanor blivit en brännande etisk fråga.  Hur förhåller sig maten vi äter till dess produktionsvillkor? Hur kan vi på ett trovärdigt sätt relatera våra dagliga livsmedel till stora frågor som mänskliga rättigheter, svält och djurens rättigheter, men också arbetsvillkor, klimatpåverkan och GMO?  I "Matens filosofi" introducerar filosofiprofessor Henrik Lagerlund ett nytt sätt att se på mat och våra matval i dess etiska aspekter. Boken erbjuder läsaren verktyg till att både njuta av maten och aktivera tanken, samt en insikt om att de val vi gör i butiken och på restaurangen kan förändra världen.