Mat, myter och maskiner (e-bok) av Andreas Håka
Lägg till önskelistan
Andreas Håkansson (författare)

Mat, myter och maskiner e-bok

85 kr
(0)
Bakom våra mest vardagliga livsmedel ligger en lång och fängslande historia. Varför gav sig pälsjägaren Birdseye ut på Alaskas iskalla vidder, på jakt efter en perfekt fryst ärta? Hur kunde Herbert Felix göra succé med en ketchupfabrik i Skåne – trots att det var omöjligt att odla tomater där? Här får du lära dig varför luft blev den avgörande ingrediensen i glass, oavsett om det upptäcktes av Djingis khans krigare eller Margaret Thatcher. Matforskaren Andreas Håkansson målar upp de livsöden...
85 kr
Undertext Industrimatens ärorika historia
Författare Andreas Håkansson (författare)
Utgiven 9 oktober 2019
Längd 272 sidor
Genrer Samhälle Och Politik, Fackböcker
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789178192878
Bakom våra mest vardagliga livsmedel ligger en lång och fängslande historia. Varför gav sig pälsjägaren Birdseye ut på Alaskas iskalla vidder, på jakt efter en perfekt fryst ärta? Hur kunde Herbert Felix göra succé med en ketchupfabrik i Skåne – trots att det var omöjligt att odla tomater där? Här får du lära dig varför luft blev den avgörande ingrediensen i glass, oavsett om det upptäcktes av Djingis khans krigare eller Margaret Thatcher. Matforskaren Andreas Håkansson målar upp de livsöden och vetenskapliga genombrott som lett fram till öl, strösocker, bröd och mycket mer. Det här är historien om vardagshjältarna på matbordet. Andreas Håkansson är biträdande professor i mat- och måltidsvetenskap och docent i livsmedelsteknik. Han undervisar och forskar om livsmedelsteknik och konsumtionskritik vid Högskolan Kristianstad. I sitt senaste arbete intresserar han sig för kopplingen mellan reklam och hur vi äter, samt tittar på receptens utveckling över tid.