 
    Lägg till önskelistan
    
Mat, myter och maskiner : Industrimatens ärorika historia e-bok
  
  
  
    Pris
    105 kr
  
  
  
  
  
Bakom våra mest vardagliga livsmedel ligger en lång och fängslande historia. Varför gav sig pälsjägaren Birdseye ut på Alaskas iskalla vidder, på jakt efter en perfekt fryst ärta? Hur kunde Herbert Felix göra succé med en ketchupfabrik i Skåne – trots att det var omöjligt att odla tomater där? Här får du lära dig varför luft blev den avgörande ingrediensen i glass, oavsett om det upptäcktes av Djingis khans krigare eller Margaret Thatcher.
Matforskaren Andreas Håkansson målar upp de livsöden...
  
    E-Bok
    
        105 kr
        Pris
    
    
  
  
    Förlag
    Fri Tanke Förlag
  
  
  
    Utgiven
    10 September 2021
    
  
  
  
  
    Genrer
    
      Samhälle Och Politik, Fackböcker
    
  
  
  
  
    Språk
    Swedish
  
  
    Format
    epub
  
  
    Kopieringsskydd
    Vattenmärkt
  
  
    ISBN
    9789178192878
  
Bakom våra mest vardagliga livsmedel ligger en lång och fängslande historia. Varför gav sig pälsjägaren Birdseye ut på Alaskas iskalla vidder, på jakt efter en perfekt fryst ärta? Hur kunde Herbert Felix göra succé med en ketchupfabrik i Skåne – trots att det var omöjligt att odla tomater där? Här får du lära dig varför luft blev den avgörande ingrediensen i glass, oavsett om det upptäcktes av Djingis khans krigare eller Margaret Thatcher.
Matforskaren Andreas Håkansson målar upp de livsöden och vetenskapliga genombrott som lett fram till öl, strösocker, bröd och mycket mer. Det här är historien om vardagshjältarna på matbordet.
       
           
            
         
            
         
            
         
            
         
            
        