Manifestet: Sundsvall (e-bok) av Anders Öhrn
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Läs smakprov
  • Visa inbäddningskod
Anders Öhrn (författare)

Manifestet: Sundsvall e-bok

59 kr
(0)
Med fingertoppskänsla för historiskt intressanta detaljer väver författaren samman Sundsvalls och Medelpads historia på ett ledigt, lättläst och spännande sätt. I den ena fängslande historien efter den andra, får kända och spännande personer, platser och händelser passera revy. Ofta med detaljer som överraskar och lockar till vidare läsning. Här möter vi också många av Sundsvalls och Medelpads välkända personligheter ur helt nya vinklar. Att det ligger mycket research och en stor passion i sk...
59 kr
Författare Anders Öhrn (författare), Christian Beijer (illustratör), Svenåke Boström (redaktör), Svenåke Boström (annat)
Utgiven 24 Mars 2017
Genrer Historia & Arkeologi, Fackböcker
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789198282252
Med fingertoppskänsla för historiskt intressanta detaljer väver författaren samman Sundsvalls och Medelpads historia på ett ledigt, lättläst och spännande sätt. I den ena fängslande historien efter den andra, får kända och spännande personer, platser och händelser passera revy. Ofta med detaljer som överraskar och lockar till vidare läsning. Här möter vi också många av Sundsvalls och Medelpads välkända personligheter ur helt nya vinklar. Att det ligger mycket research och en stor passion i skapandet av denna bok är utom allt tvivel. Den dramatiska ådran har Anders Öhrn tidigare gett uttryck för som skådespelare och regissör vid Teater 9 i Stockholm och som teaterchef vid Dalateatern och Teater Västernorrland. Den egentliga och fördjupande anledningen till intresset för Sundsvalls historia kom i början på 1990-talet, inför genomförandet av föreställningen Vildhussen med Teater Västernorrland, där Anders då var verksam som teaterchef. Men icke heller desto mindre i grävandet efter historiska samband mellan Sundsvall och de allestädes närvarande drakarna i stan, under hans inledande tid som ordförande i basketlaget Sundsvall Dragons. Så håll till godo med de smakprov på delar av Sundsvalls historia, som inte bör läsas med puritanens glasögon, utan mer som personligt valda citat, via mångas forskningar och egna tolkningar, så som ju sker med vilken historieskrivning som helst, som upprepas på carte blanche eller via nytt tangentbord.