Magiska mackor (e-bok) av Erik Johansson, Fredr
Lägg till önskelistan
Erik Johansson (författare), Fredrik Sundberg (författare), Mattias Svensson (författare), William Thoren (författare)

Magiska mackor e-bok

Pris 115 kr
(0)
För de allra flesta av oss är mackan den första rätten vi lärde oss att laga. Du kommer hem efter fritids, är hungrig, du rostar 8–20 formfranskor, låter smöret smälta på den frasiga gyllenbruna ytan, dundrar på ett par girigt hyvlade skivor hushållsost. Du tar den första tuggan och känner där och då att det här, DET HÄR, är den enda smaken du vill ha. Det är ursprungssmaken, och du kan laga den själv! Det här följer sen med dig genom livet, för i begynnelsen var mackan. Vilken tid på dygnet...
E-Bok 115 kr Pris

Bokons kunder har även köpt

Författare Erik Johansson (författare), Fredrik Sundberg (författare), Mattias Svensson (författare), William Thoren (författare)
Förlag Natur & Kultur
Utgiven 25 Augusti 2023
Längd 178 sidor
Genrer Mat & Dryck, Hälsa, Livsstil, Fritid
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789127181540
För de allra flesta av oss är mackan den första rätten vi lärde oss att laga. Du kommer hem efter fritids, är hungrig, du rostar 8–20 formfranskor, låter smöret smälta på den frasiga gyllenbruna ytan, dundrar på ett par girigt hyvlade skivor hushållsost. Du tar den första tuggan och känner där och då att det här, DET HÄR, är den enda smaken du vill ha. Det är ursprungssmaken, och du kan laga den själv! Det här följer sen med dig genom livet, för i begynnelsen var mackan. Vilken tid på dygnet som helst funkar mackan, frukostmackan, kvällsmackan, herregud, LUNCHMACKAN. Alla mackor fyller en funktion, alla mackor gör dig lycklig. 30 år senare – Erik, Mattias och Fredrik är tre hobbykockar och vänner som spenderar massa tid runt bordet och drömmer om att öppna en egen krog men inte tror att de skulle klara av det. Det är först när mackan nämns som det omöjliga plötsligt känns möjligt. Vi kan mackor. Vi har sett dem, vi har växt upp med dem, vi älskar dem. Det finns heller inte ett utpräglat mackställe i Stockholm som ger oss det vi vill ha. Här finns ett hål att fylla. Förslagsvis ska vi fylla det med ost, bröd och kärlek. Den här boken är manualen till att göra dina drömmars mackor i ditt eget hem. Det är också berättelsen om att starta en egen krog helt utan förkunskap om krogbranschen. Det är berättelsen om New Orleans, perfekt steksmet, bröd och påläggsratio, chilisylt, laviner av parmesan och ljus lager som skiner som guld i kalla glas. Det är berättelsen om kärlek och smör. Designern Mattias Svensson, musikern Fredrik Sundberg och skådespelaren Erik ”Jerka” Johansson, känd från SVT:s Bonusfamiljen och matpodden Recept Tack är kompisarna som helt utan erfarenhet bestämmer sig för att starta krog. De tar med sig kocken William Thorén från restaurang Farang på en vansinnig resa med målet göra världens bästa mackor och öppnar restaurangen Sandhäxan i Stockholm.