Lägg till önskelistan
Magiska mackor e-bok
Pris
155 kr
För de allra flesta av oss är mackan den första rätten vi lärde oss att laga. Du kommer hem efter fritids, är hungrig, du rostar 8–20 formfranskor, låter smöret smälta på den frasiga gyllenbruna ytan, dundrar på ett par girigt hyvlade skivor hushållsost. Du tar den första tuggan och känner där och då att det här, DET HÄR, är den enda smaken du vill ha. Det är ursprungssmaken, och du kan laga den själv!
Det här följer sen med dig genom livet, för i begynnelsen var mackan. Vilken tid på dygnet...
E-Bok
155 kr
Pris
Förlag
Natur & Kultur
Utgiven
20 December 2024
Genrer
Mat & Dryck, Hälsa, Livsstil, Fritid
Språk
Swedish
Format
pdf
Kopieringsskydd
Vattenmärkt
ISBN
9789127181533
För de allra flesta av oss är mackan den första rätten vi lärde oss att laga. Du kommer hem efter fritids, är hungrig, du rostar 8–20 formfranskor, låter smöret smälta på den frasiga gyllenbruna ytan, dundrar på ett par girigt hyvlade skivor hushållsost. Du tar den första tuggan och känner där och då att det här, DET HÄR, är den enda smaken du vill ha. Det är ursprungssmaken, och du kan laga den själv!
Det här följer sen med dig genom livet, för i begynnelsen var mackan. Vilken tid på dygnet som helst funkar mackan, frukostmackan, kvällsmackan, herregud, LUNCHMACKAN. Alla mackor fyller en funktion, alla mackor gör dig lycklig.
30 år senare – Erik, Mattias och Fredrik är tre hobbykockar och vänner som spenderar massa tid runt bordet och drömmer om att öppna en egen krog men inte tror att de skulle klara av det. Det är först när mackan nämns som det omöjliga plötsligt känns möjligt. Vi kan mackor. Vi har sett dem, vi har växt upp med dem, vi älskar dem. Det finns heller inte ett utpräglat mackställe i Stockholm som ger oss det vi vill ha. Här finns ett hål att fylla. Förslagsvis ska vi fylla det med ost, bröd och kärlek.
Den här boken är manualen till att göra dina drömmars mackor i ditt eget hem. Det är också berättelsen om att starta en egen krog helt utan förkunskap om krogbranschen. Det är berättelsen om New Orleans, perfekt steksmet, bröd och påläggsratio, chilisylt, laviner av parmesan och ljus lager som skiner som guld i kalla glas. Det är berättelsen om kärlek och smör.
Designern Mattias Svensson, musikern Fredrik Sundberg och skådespelaren Erik ”Jerka” Johansson, känd från SVT:s Bonusfamiljen och matpodden Recept Tack är kompisarna som helt utan erfarenhet bestämmer sig för att starta krog. De tar med sig kocken William Thorén från restaurangFarang på en vansinnig resa med målet göra världens bästa mackor och öppnar restaurangenSandhäxan i Stockholm.