Lolitasyndromet (e-bok) av Simone de Beauvoir
Lägg till önskelistan
Simone de Beauvoir (författare)

Lolitasyndromet (Modernista klassiker) e-bok

Pris 29 kr
(0)
I essän »Birgitte Bardot & Lolitasyndromet« [1959] förutspår Simone de Beauvoir omstörtningarna av västvärldens kvinnobild genom en reflektion över fenomenet Brigitte Bardot, som hon betraktar som existentialismen förkroppsligad i form av en ny frigjord kvinna, som inte längre låter sig reduceras till ett objekt för mannens begär och i stället hävdar sin egen sexualitet, men som på så sätt också ger upphov till fientlighet och hat hos många kvinnor och män. SIMONE DE BEAUVOIR [1908-198...
E-Bok 29 kr Pris

Bokons kunder har även köpt

Författare Lars Sundh (annat), Anna Petronella Fredlund (översättare), Simone de Beauvoir (författare), Pietro Maglio (redaktör), Anna-Karin Selberg (redaktör)
Förlag Modernista
Utgiven 31 Oktober 2014
Genrer Essäer, Skönlitteratur
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789176451007
I essän »Birgitte Bardot & Lolitasyndromet« [1959] förutspår Simone de Beauvoir omstörtningarna av västvärldens kvinnobild genom en reflektion över fenomenet Brigitte Bardot, som hon betraktar som existentialismen förkroppsligad i form av en ny frigjord kvinna, som inte längre låter sig reduceras till ett objekt för mannens begär och i stället hävdar sin egen sexualitet, men som på så sätt också ger upphov till fientlighet och hat hos många kvinnor och män. SIMONE DE BEAUVOIR [1908-1986] var en fransk filosof, politisk aktivist, feminist och samhällsteoretiker. Hon skrev filosofiska och politiska monografier, romaner, essäer och en självbiografi i flera volymer. Störst inflytande har hon haft genom Det andra könet från 1949, en detaljerad analys av kvinnans underordning som blivit ett av den moderna feminismens fundament.